Românul mănâncă prea multă pâine și carne de porc

Apropo.ro / 14.10.2012, 14:00
Românul mănâncă prea multă pâine și carne de porc
Nutriționiștii spun că dieta românului este dezechilibrată și conține prea multe grăsimi. Află ce preferă un român să pună pe masă.

Zilnic, românul consumă peste 546 de grame de cereale – aici intrând produsele de patiserie și panificație, 269 de grame de cartofi, 477 de grame de legume, 173 de grame de fructe, 22 de grame de zahăr, aproape 50 de grame de grăsimi – dintre care 40 de grăsimi vegetale și 9 de grăsimi animale, 613 grame de lapte, o jumătate de ou, 12 grame de pește și 164 de grame de carne – dintre care 20 de grame de carne de vită, 52 de pasăre și 92 de grame de carne de porc, potrivit calculelor gândul obținute în urma datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică (INS).

El mănâncă, în medie, 3.147 de kilocalorii pe zi, o cantitate mult mai mare decât susțin nutriționiștii că are nevoie corpul uman.

În urma datelor obținute, specialiștii în nutriție spun că dieta românului este dezechilibrată. „Practic mâncăm prea multe produse de panificație și carne de porc. În plus, grăsimile rele abundă în dieta zilnică. Un regim echilibrat trebuie să cuprindă 55 la sută carbohidrați, 15 la sută proteine și 30 la sută grăsimi„, indică prof. dr. Mencinicopschi.

Citește mai multe detalii despre meniul unui român, pe Gândul.info