Romexpo își extinde spațiul expozițional

De: Carmen Ulian / 18.03.2015, 10:00
Romexpo își extinde spațiul expozițional
Complexul expozițional Romexpo din București va relua lucrările de extindere și modernizare, urmând să investească 10 milioane de euro, în următorii doi ani, în extinderea suprafeței de expunere cu 36.000 de metri pătrați.

Proiectul de extindere și modernizare presupune creșterea suprafeței interioare brute de expunere cu 36.000 de metri pătrați, prin construirea a două pavilioane noi, scrie Mediafax

Lucrările la extinderea și modernizarea Romexpo au fost începute în anul 2008, pe fondul creșterii economice susținute a României și a unui trend puternic pozitiv al pieței de târguri și expoziții, valoarea proiectului fiind estimată la 36 de milioane de euro la acea dată.

Criza economică mondială ulterioară anului 2008 a determinat amânarea proiectului.

„Ameliorarea condițiilor de piață la nivel european și regional, precum și performanțele economice recente ale economiei naționale creează premisele necesare adoptării unei strategii de dezvoltare. Prin strategia adoptată, Romexpo își va dubla suprafața expozițională interioară, devenind al treilea centru expozițional ca mărime din regiunea Europei de Sud-Est, după centrele expoziționale de la Zagreb, Croația și Salonic, Grecia”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

Noile pavilioane vor funcționa atât în regim expozițional, cât și ca centru de evenimente și congrese, putând găzdui reuniuni și conferințe.