Romexterra: 1 mil. $ profit pe trei luni

Apropo.ro / 06.05.2002, 19:11
Romexterra: 1 mil. $ profit pe trei luni
Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit de 32,6 miliarde lei, aproape o cincime din profitul inregistrat in 2001, de 157 miliarde de lei. Conducerea bancii spune ca "era loc si de mai bine". "Desi am reusit sa incheiem primul

Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit de 32,6 miliarde lei, aproape o cincime din profitul inregistrat in 2001, de 157 miliarde de lei. Conducerea bancii spune ca „era loc si de mai bine”.

„Desi am reusit sa incheiem primul trimestru cu profit, se putea si mai bine. Diminuarea rezultatelor a avut drept cauza constituirea de provizioane in suma mai mare decat de obicei”, a afirmat Ioan Albu, presedintele Romexterra.

Activele totale ale bancii erau la 31 martie de 2.771,7 miliarde lei, in crestere de 1,6 ori fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Potrivit lui Albu, capitalurile proprii în valoare de 696 miliarde lei, s-au dublat fata de anul precedent prin majorarea capitalului social de la 200 la 400 miliarde lei si cresterea volumului rezervelor în urma rezultatelor financiare „pe plus” înregistrate.

„Plasamentele la Banca Nationala, la alte banci si în titluri de stat depasesc 60% din activele totale ale bancii”, a mai spus presedintele bancii.

Pe linga majorarea capitalului social, conducerea bancii si-a propus pentru anul acesta un plan de investitii de 50 miliarde de lei. „Vrem sa ne extindem reteaua teritoriala si sa lansam cardurile”, a mai mentionat Albu.

Romexterra este o banca de talie medie în sistemul bancar, aceasta fiind curtata de-a lungul timpului de mai multi posibili cumparatori. Recent aceasta si-a extins activitatea si în domeniul leasingului.

Printre actionarii bancii sunt Federatia Sindicatelor Libere din Industria petroliera Petrom Ploiesti – 19,9%, Liviu Luca, seful de sindicat al acestei Federatii, – 1,0023% si Inspet Ploiesti.

Ionela Nuta

Tags: