Roșii umplute

Apropo.ro / 22.05.2006, 16:38
Roșii umplute
Ingrediente pentru 4 porții 5 roșii, 1 legatura patrunjel, 2 caței de usturoi, 100 g bacon, 1 mana de masline negre fara samburi, pesmet, ulei, sare, piper. Preparare Roșiile se taie jumatați, se golesc de miez cu ajutorul unei lingurițe și se lasa cateva

Ingrediente pentru 4 porții
5 roșii, 1 legatura patrunjel, 2 caței de usturoi, 100 g bacon, 1 mana de masline negre fara samburi, pesmet, ulei, sare, piper.

Preparare
Roșiile se taie jumatați, se golesc de miez cu ajutorul unei lingurițe și se lasa cateva minute cu gura în jos sa se scurga de zeama. Baconul se taie marunt și se calește în ulei. Se amesteca cu patrunjelul tocat fin, usturoiul zdrobit, maslinele fara samburi, și ele marunțite, și pesmet. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Se umplu roșiile cu amestecul preparat, se presara cu pesmet, se stropesc cu ulei și se rumenesc la cuptor 15-20 de minute.