Roșiile mov, în curând în magazine

Apropo.ro / 30.01.2014, 15:00
Roșiile mov, în curând în magazine
Roșiile mov au fost concepute în laboratoarele din Canada. Oamenii de știință spun că au aceleași beneficii precum afinele sau alte fructe de pădure.

Specialiștii susțin că roșiile mov sunt benefice pentru sănătate. Deși au fost concepute în laborator, roșiile mov au aceleași proprietăți precum afinele sau alte fructe de pădure de culoare închisă.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Producția pe scară largă a acestor legume este deja în desfășurare în Canada. Producția pe scară largă a acestor legume este în desfășurare în Canada, unde oamenii de știință se pregătesc să îmbutelieze spre comercializare primii 1.200 de litri de suc de roșii mov.

Pigmentul, cunoscut sub numele de antocianină, este un antioxidant despre care studiile pe animale au arătat că poate lupta împotriva cancerului. Pigmentul purpuriu este rezultatul unui transfer al unei gene de la planta gura-leului, această modificare activând un proces în roșie care permite antocianinei să se dezvolte.

Roșiile au fost concepute la Centrul John Innes din Norwhich unde profesorul Cathie Martin speră să ca prima livrare în cantități mari a sucului de roșii mov să permită cercetătorilor să-i studieze potențialul.

„Cu aceste roșii mov poți obține aceiași compuși care sunt prezenți în afine și merișoare și care le conferă beneficiile pentru sănătate, dar îi poți introduce în alimente pe care lumea chiar le mănâncă în cantități semnificative și care sunt disponibile la un preț accesibil”, explică profesorul Martin.