Roșiile țuguiate sunt cancerigene, din cauza erbicidelor excesive!

De: Dragos Tanase / 05.07.2014, 14:00
Roșiile țuguiate sunt cancerigene, din cauza erbicidelor excesive!
Roșiile cu țugui, adică acel moț crescut în capătul opus codiței, sunt periculoase pentru organismul uman. O spun chiar cercetătorii în legumicultură!

Ei susțin că pentru acest tip de roșie se folosesc în exces erbicide sau substanțe de coacere forțată, ce pot duce la cancer.

Cercetătorii buzoieni de la Stațiunea Legumicolă, de exemplu, spun că substanțele folosite pentru creștere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roșiei.

La hibrizii de tomate cumpărați din import sunt aduse modificări pentru ca roșiile să reziste mai mult timp. Pe de altă parte, substanțele folosite pentru creștere sau îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea fructului.

În piețe, tarabele sunt pline de roșii cu țugui. Comercianții garantează că sunt bune la gust și sănătoase, iar clienții merg pe mâna negustorilor și cumpără fără să pună sub semnul întrebării calitatea legumelor respective. Cu toate acestea, roșiile se află printre cele 5 cele mai bune legume pentru slăbit!