Rotterdam, orașul european al anului 2015

De: Carmen Ulian / 18.11.2014, 14:30
Rotterdam, orașul european al anului 2015
În cadrul galei premiilor decernate de centrul britanic Academy of Urbanism, Rotterdamul, cel de-al doilea mare oraș din Olanda, a fost ales Orașul european al anului 2015.

‘Rotterdamul are o populație tânără, deschisă și tolerantă, adoptă inovații urbane și arhitecturale și se află în avandargă în termeni de antreprenoriat.

Strategia sa vizează reunirea familiilor și a întreprinderilor în partea centrală a orașului prin intermediul dezvoltărilor urbane, a spațiilor publice animate și a unei foarte bune rețele de transport în comun’, a explicat președintele academiei, Steven Bee. Totodată, el a menționat activitatea excelentă a primarului orașului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

‘Academy of Urbanism’ se definește pe pagina sa de internet, drept o organizație independentă și fără caracter politic, creată în 2006, din care fac parte atât teoreticieni, cât și persoane care activează direct în dezvoltarea socială, culturală, economică, politică și fizică a orașelor și satelor din Marea Britanie și Irlanda, scrie Agerpres.