Roviniete valabile o zi, o saptamâna, o luna sau sase luni

Apropo.ro / 15.11.2006, 12:16
Roviniete valabile o zi, o saptamâna, o luna sau sase luni
Proprietarii români de autovehicule vor putea achita tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru o zi, o saptamâna, o luna, 6 luni sau 12 luni, a decis, marti, plenul Senatului, modificând Ordonanta Guvernului în domeniu. Plenul Senatului a adoptat, marti, un amendament

Proprietarii români de autovehicule vor putea achita tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru o zi, o saptamâna, o luna, 6 luni sau 12 luni, a decis, marti, plenul Senatului, modificând Ordonanta Guvernului în domeniu.

Plenul Senatului a adoptat, marti, un amendament al senatorului UDMR Gyorgy Fruda la Legea privind modificarea si completarea Ordonantei Guvernului privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România.

Amendamentul votat de senatori precizeaza ca si proprietarii români de autovehicule, nu numai soferii straini, vor putea plati roviniete pe o perioada sub 12 luni.

„Utilizatorii români si straini, posesori de autoturisme, vor achita tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din România, astfel: o zi, 7 zile, 30 de zile, 6 luni, 12 luni”, prevede modificarea initiata de Frunda si votata de plenul Senatului.

De asemenea, la initiativa lui Gyorgy Frunda, Senatul a mai votat un articol care arata ca sunt exceptate de la plata rovinietei „vehiculele detinute de persoanele cu handicap locomotor si care sunt adaptate handicapului”.

Amendamentele propuse de Frunda primisera un punct de vedere negativ de la Guvern si un raport de respingere din partea Comisiei economice, dar aveau aviz favorabil din partea Comisiilor de buget, juridica si pentru drepturile omului.

Plenul Senatului a adoptat cu 55 de voturi „pentru” si 2 abtineri amendamentele lui Frunda.

Senatul este prima Camera sesisaza în cazul act normativ. Ordonanta urmeaza sa fie dezbatuta si votata în Camera Deputatilor.

Mediafax