Rowmania Fest: Ivan Patzaichin aşteaptă publicul la Tulcea cu filme, muzică şi proiecte dedicate Deltei

De: Nicoleta Nicolae / 29.08.2015, 15:00
Rowmania Fest: Ivan Patzaichin aşteaptă publicul la Tulcea cu filme, muzică şi proiecte dedicate Deltei
Cea de-a cincea ediţie a Rowmania Fest va începe, vineri, la Tulcea, unde iniţiatorul festivalului, Ivan Patzaichin, aşteaptă publicul cu filme precum "Aferim!" şi "De ce eu?", cu recitaluri susţinute de Holograf, Kumm şi Silvia Dumitrescu şi cu proiecte de promovare a Deltei Dunării.

Ediţia jubiliară, a cincea, a Rowmania Fest se va desfăşura de vineri până duminică, toţi iubitorii de turism fiind aşteptaţi să viziteze Tulcea în prag de toamnă, „să cerceteze, să îmblânzească şi să deguste un oraş care este mai mult decât o poartă pentru Delta Dunării”, potrivit organizatorilor evenimentului, Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

La fel ca la ediţiile precedente ale festivalului, Ivan Patzaichin va întâmpina publicul şi va fi amfitrionul celor trei zile ale evenimentului. „Tulcea ne-a primit cu braţele deschise acum cinci ani, când am pornit în această aventură comună şi sunt din ce în ce mai încrezător că ecoturismul este o soluţie de prosperitate pentru acest colţ de ţară. Sper că acest festival va contribui la confirmarea faimei Deltei şi a judeţului Tulcea, locurile mele natale”, spune Ivan Patzaichin, iniţiatorul Rowmania Fest.

Seria manifestărilor de la ediţia din acest an a Rowmania Fest va fi deschisă de o paradă terestră, pe un traseu care începe de pe faleza Dunării, traversează oraşul prin strada Unirii până la Piaţa Civică, pentru a se reîntoarce şi reuni în faţa scenei Rowmania Fest cu parada pe apă, alcătuită din ambarcaţiuni care vin pe Dunăre, într-un format devenit tradiţional pentru festival.

O noutate a actualei ediţii a festivalului este organizarea Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, o premieră absolută pentru România, conform organizatorilor evenimentului, care precizează că la această competiţie vor concura atleţi din România, Germania, Polonia, Ungaria, Croaţia, Ucraina, Bulgaria, Slovacia şi Azerbaidjan.

Totodată, cele trei seri de „rock’n row” din cadrul festivalului vor oferi concerte cu Holograf, Blue Nipple Boy, Mahala Rai Banda, Kumm, Stela Enache şi Silvia Dumitrescu, iar serile de proiecţii în aer liber vor include două filme româneşti: „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, şi „Aferim!”, de Radu Jude.

Citeste mai mult aici!