Roxana Ciuhulescu, o mămică responsabilă

De: Cătălina Matei, Nicoleta Nicolae / 02.06.2012, 07:00
Roxana Ciuhulescu, o mămică responsabilă
Fetiţa vedetei PRO TV Roxana Ciuhulescu este cel mai activ copil din câţi cunosc. La aproape 4 anişori, Ana Cleopatra face balet, gumnastică, înot, merge cu bicicleta şi rolele.

Cât priveşte alimentaţia, Roxana ne asigură că fetiţa ei are o alimentaţie corectă.

– Ce alimente conţine micul dejun al fetiţei tale?
La micul dejun, fetiţa mea preferă cerealele cu lapte şi asta mănâncă în 4 dimineţi din 7. Alternăm cu ou fiert, pâine cu unt şi dulceaţă sau brânză topită. Este destul de mofturoasă la mâncare.

– Ce nu lipseşte niciodată din alimentaţia Anei Cleopatra?
Lactatele şi fructele. Ne chinuim cu legumele, pentru că nu prea sunt pe gustul ei, dar sper ca, odată cu timpul, să- i vină şi pofta de legume. Am încercat tot felul de mici trucuri, s-o păcălesc făcându-i sandwich-uri cu ochi, gură şi nas din diferite legume, însă le vede şi cu degetelele ei micuţe le îndepărtează.

– Care crezi ca este cea mai mare greşeală pe care o fac părinţii, atunci când vine vorba despre alimentaţia copiilor ?
Cred că, în disperare de cauză, dacă vedem că nu mănâncă tot ceea ce ne-am dori să le asigure o alimentaţie correctă şi echilibrată, uneori le permitem să mănânce ce vor ei. De exemplu, sunt momente când, deşi conştientizez că mezelurile (în special crenvuştii) nu sunt bune, decât s-o las cu burtica goală îi dau să mănânce ce vrea ea. Oricum, sunt destul de rare momentele în care mă abat de la reguli, aşa că, în general, reuşesc să-i ofer o alimentaţie sănătoasă.

– Cât de important este sportul în dezvoltarea corectă a unui copil?
Sportul are şi el un rol extrem de important în sănătatea şi dezvoltarea copilului. Ana face deja balet, giimnastică, înot, iar când mergem în parc este înnebunită să se plimbe cu bicicleta, trotineta sau rolele.