Roxana Ciuhulescu – Primul Crăciun cu Ana Cleopatra

De: Cătălina Matei / 15.12.2008, 00:00
Roxana Ciuhulescu - Primul Crăciun cu Ana Cleopatra
După un an plin de realizări, în care a născut o fetiţă şi a revenit spectaculos pe micile ecrane, prezentatoarea emisiunii ”ProMotor” de la PRO TV se pregăteşte de primul Crăciun alături de Ana Cleopatra. Mare amatoare de plimbări cu maşina, la 10 luni şi 77 de centimetri, puştoaica ştie exact ce vrea de la Moş Crăciun: un frăţior!

-Au trecut 10 luni de cînd ai intrat în ”branşa” mămicilor. Cît de tare te-ai schimbat în acest răstimp?
Nu-mi vine să cred cît de repede au trecut 10 luni, încă puţin şi îi pregătim prima ei petrecere cu clovni, baloane, tort şi cadouri. Nu ştiu cît şi dacă m-am schimbat, dar cert este că sînt o femeie fericită şi împlinită. Sînt mămica unei fetiţe dulci, un copil tare bun şi sănătos. Sînt mîndră că am reuşit să-mi revin complet după naştere, deci sînt gata să aştept din nou barza.

– Cît de mare a crescut Ana Cleopatra?
Ana s-a dezvoltat foarte frumos, acum măsoară 77 cm, are 9 kg, i-au crescut cinci dinţişori, spune cîteva cuvinte şi chiar a început să facă primii paşi. Sînt tare mîndră de ea!

– Ce cuvinte spune?
Primul cuvînt pe care l-a spus a fost ”papa” (care e mai important decît ”mama” sau ”tata”), ca, mai apoi, să urmeze ”apa”, ”dada”, ”bebe”, ”tata” şi – ultima găselniţă – ”mama”!

– Care este jucăria ei preferată?
Căţeluşul vorbitor pe care noi l-am botezat Patrocle. Este un căţel simpatic foc care, dacă îi apeşi lăbuţele, burtica sau urechile, spune sau cîntă ceva. De el s-a ataşat foarte mult.

– Îi plac maşinile? Are vreo preferinţă?

Nu ştiu dacă îi plac, este cam greu să aibă vreo preferinţă la cele doar 10 luni ale ei, dar cred că o să-i placă, pentru că deja a adoptat sunetul motorului. Cu siguranţă, îi place maşina mamei, pentru că poate să doarmă foarte bine în ea ca într-un leagăn.

– Mai adoarme în maşină atunci cînd o plimbaţi?
Dacă mergem mult cu maşina, adoarme, dar cînd mergem doar pînă la cumpărături stă cu ochii larg deschişi să nu îi scape nici o privelişte, nimic… Este foarte curioasă.

Cu ochii după mami!

– Cine o răsfaţă mai tare: tu sau soţul tău?
Eu, pentru că eu stau mai mult cu ea, dar, şi mai mult decît noi, o răsfaţă Veronica, bona ei, pentru că ea stă tot timpul cu Ana. Ne-am dori să putem sta şi mai mult cu ea, dar asta este, trebuie să şi muncim dacă vrem să-i oferim un viitor micuţei noastre.

– Cum reacţionează puştoaica atunci cînd te vede la televizor?
Se uită în toate direcţiile cînd mă aude, pentru că de văzut, chiar dacă mă vede la televizor, nu cred că poate înţelege că mami e acolo, în ecran. De cele mai multe ori, o apucă plînsul, iar asta îmi frînge inima. Şi cînd mă vede că plec de acasă, plînge.

– Pe cine laşi să aibă grijă de ea atunci cînd tu filmezi pentru ”ProMotor”?
Veronica este mama noastră adoptivă, a mea, a lui Mihai, dar mai ales a Anei. Rozi, cum o mai răs­făţăm noi, este mama a patru copii mari, iar de cînd s-a născut Ana, s-a ataşat foarte tare de ea. Rozi este o femeie absolut minu­nată pe care am primit-o cu mare drag în familia noastră.

– Cum arată o zi obişnuită alături de Ana Cleopatra?
Ne trezim dimineaţa, păpăm lăptic, ne jucăm pînă cădem late de oboseală. Ana urmează să tragă un pui de somn în timp ce eu îi pregătesc fructele cu biscuit. Apoi, se trezeşte, mănîncă fructele, iar ne jucăm şi iar adoarme şi tot aşa. Seara, este cel mai frumos cînd începem ritualul de seară, cu băiţă, masaj, gimnastică, apoi păpică şi somn.

Ana Cleopatra… la vîrsta primului sărut

– Eşti o mămică foarte grijulie?
Sînt grijulie, dar nu exa­ge­rată. Sigur, la vîrsta asta încerc s-o protejez, dar nu sînt obsedată de curăţenie să stau să frec podelele cu soluţii ca nu cumva co­pilul să ia nu ştiu ce bacterie, cum am mai auzit cazuri, dar nici nu-mi expun copilul. Cred că sînt în limite normale.

– Ana Cleopatra e născută de Ziua îndrăgostiţilor. Ţi-ai imagi­nat cum o să reacţionezi cînd ţi-l va prezenta pe primul ei iubit?
Mi-e foarte greu să-mi imaginez cum va fi cînd o să-mi prezinte primul ei iubit. Deocamdată, încerc să mi-o imaginez cum va fi cînd va merge în clasa I, apoi la liceu şi mai departe… vom vedea. Mama mea mi-a fost şi îmi este prietenă şi aşa vreau să fiu şi eu pentru Ana: o mămică model, cea mai bună prietenă.

Dragă Moş Crăciun…

– Ce veţi face de Crăciun?
Ne-am gîndit să îmbinăm Crăciunul şi Anul Nou şi să le petrecem în Austria, într-o staţiune frumoasă şi plină de zăpadă, unde să schiem şi să ne distrăm. Anul trecut, nu am putut să merg la schi, pentru că eram însărcinată, aşa că anul acesta trebuie să petrecem şi pentru anul trecut.

– Cum reacţionează cînd îl vede pe Moş Crăciun la televizor sau în vitrinele magazinelor?
Acum, se uită la el ca la ceva colorat care se mişcă, încă nu pricepe cine este Moş Crăciun sau care este rolul lui. Cu siguranţă că la anul se va bucura enorm de acest mult iubit Moş Crăciun.

Scrisoare pentru Moş Crăciun

Păi, eu şi Ana i-am scris Moşului şi coincid dorinţele noastre, eu vreau încă un bebe, iar Ana vrea un frăţior cu care să se joace. Şi am fost cuminţi… Oare ni-l va aduce Moşul?!

Stilist: Eniko Szanto
Locaţie: Hotel Ramada-Nord