Roxana Iliescu “Prefer vacanţele unde gătesc singură”

De: Mioara Tronaru / 05.04.2012, 14:19
Roxana Iliescu “Prefer vacanţele unde gătesc singură”
Prezentatoarea emisiunii “Săptămâna mondenă” de la B1 TV adoră să gătească chiar şi atunci când este plecată în vacanţă. Ba mai mult, Roxana mărturiseşte că ABC-ul în arta gătittului l-a învăţat în Italia, acolo unde a urmat cursurile unei profesoare.

– Ce îţi place să găteşti?
In general nu-mi place să gătesc prăjeli şi nici lucruri complicate unde trebuie urmată reţeta precum Biblia. Imi place să improvizez, să gătesc cu ce am prin bucătărie.

Roxana Iliescu– Ce îţi iese cel mai bine ?
Tot ceea ce îmi place să şi mănânc. Poate sună ciudat, dar salatele. Numai că salatele mele sunt opere de artă, mereu altfel, mereu sănătoase, mereu conţinând toate ingredientele unei mese întregi, sută la sută sănătoase.

– Cât timp petreci în bucătărie ?
Dacă ar fi după mine, fără număr! De aceea prefer vacanţele unde gătesc singură. Pentru mine e relaxare pură. Şi sinceră să fiu, sunt mult prea pretenţioasă la mâncare, atât pentru mine cât şi pentru fete ca să pot intra în orice restaurant. Dar ca să răspund la întrebare, cât de mult pot! Mai ales acum, când vine primăvara, îmi cresc toate plantele aromatice din grădina improvizată pe balcon şi orice reţetă devine un curs de aromoterapie…

– De unde ai învăţat să găteşti?
Mi-a plăcut mereu să-mi spionez bunica, mama sau pe oricine gătea prin jur. Dar ABC-ul adevărat l-am învăţat în Italia, la cursurile unei profesoare de artă culinară din Arezzo. In şase luni de zile, perspectiva mea asupra hranei s-a revoluţionat.

– Ai învăţat o reţetă şi în vacanţele tale petrecute peste hotare?
In afară de Italia? Da, de peste tot mă întorc cu noi „achiziţii”. In Ungaria am învăţat multe, atunci când am fost invitată să filmez pentru Paprika TV. Cred că am gătit ficat de gâscă şi pe post de îngheţată!

Reţetă:

Reteta Roxana IliescuVă recomand o salată genială cu spanac proaspăt, cu frunze mici, nuci sau caju crud, castraveţi, tulpină de ţelină, leurdă, ceapă verde, seminţe de in, suc de rodii, suc de lămâie, ulei de măsline sau de cânepă, susan uşor prăjit cu un pic de sare şi….toate amestecate cu pasiune! Evident, nu trebuie să puneţi toate ingredientele ci doar acelea care vă „fac cu ochiul”.

Andreea Tufan