Roxana Ionescu, mic dejun servit la pat

Apropo.ro / 04.01.2012, 11:13
Roxana Ionescu, mic dejun servit la pat
Roxana Ionescu, colega de prezentare a lui Pavel Bartoş de la “ Vocea României”, adoră să ia micul dejun cocoţată în vârful patului.

Deşi pentru moment familia înseamnă doi: ea şi soţul său, Roxana Ionescu este de părere că micul dejun este sfânt şi are şi mai mult farmec dacă este servit la pat.
„Micul dejun perfect pentru mine, în primul rând să aibe cafea şi fresh de portocale şi nişte fructe: struguri sau căpşuni. Mă dau în vânt după biscuiţi cu lapte, clătitele americane, însă cel mai mult îmi place atunci când soţul meu îmi pregăteşte la micul dejun omletă cu somon”, mărturiseşte Roxana.
Dana Popa

Clătite americane – Pancakes
Ingrediente: 450g făină, 2 pliculeţe praf de copt, sare, 3 ouă, 6 linguri cu vârf de zahăr tos, 450ml lapte, 3 linguriţe margarină sau unt, dulceaţă de zmeură şi frişcă.

Mod de preparare: Într-un castron mai mare se pune laptele, apoi se adaugă zaharul tos, ouăle, un praf de sare, margarina şi se mixează totul până la omogenizare. Se pune o tigaie la încins, fără pic de ulei iîn ea, iar apoi se ia din compoziţia de clătite câte un polonic plin şi se toarnă în mijlocul tigăii. Compoziţia se va extinde singură înspre marginile tigăii. Se lasă clătita la prăjit pe o parte până ce se rumeneşte, apoi se întoarce pe cealaltă parte. La final, clătitele se ornează cu dulceaţa de zmeură şi frişca.