Roxana Luca merge la Olimpiada

Apropo.ro / 24.01.2002, 09:41
Roxana Luca merge la Olimpiada
Federatia Internationala de Patinaj (ISU) a nominalizat-o, miercuri, intr-un fax remis federatiei romane de specialitate, pe sportiva Roxana Luca pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Salt Lake City. Luca, care a ocupat locul 21 in clasamentul general al Campionatelor

Federatia Internationala de Patinaj (ISU) a nominalizat-o, miercuri, intr-un fax remis federatiei romane de specialitate, pe sportiva Roxana Luca pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Salt Lake City.

Luca, care a ocupat locul 21 in clasamentul general al Campionatelor Europene de la Lausanne, incheiate duminica, a fost acceptata sa concureze la JO, deoarece Comitetul Olimpic Suedez a anuntat ca patinatoarea din aceasta tara nu va mai participa la acest concurs. Romania are, astfel, posibilitatea ca, dupa JO din 1968, sa fie reprezentata in proba feminina de patinaj artistic la Olimpiada de iarna.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Roman (COR) trebuie sa avizeze, in ședinta de vineri, participarea Roxanei Luca la JO de la Salt Lake City. Conform faxului remis de ISU, formalitatile de acreditare la JO in concursul de patinaj trebuie definitivate pina pe data de 28 ianuarie.

Roxana Luca, in virsta de 19 ani, s-a pregatit, sub conducerea lui Marius Negrea, in Germania. Luca a ocupat, in acest sezon, locul 4 in Grand Prix-ul de juniori de la Ostrava, locul 8 la Memorialul Karl Schafer pentru seniori, de la Viena, și locul 13 in concursul preolimpic de la Zagreb.
Sursa: www.mediafax.ro