Roxette concertează, din nou, în România în 2015

Apropo.ro / 10.11.2014, 13:09
Roxette concertează, din nou, în România în 2015
Trupa Roxette se pregăteşte să încheie luna aceasta cel mai recent turneu al trupei, pregătind însă pentru prima jumătate a anului următor noi concerte în Australia şi Noua Zeelandă dar şi o revenire spectaculoasă în Europa. Noul turneu european marchează cea de-a 30-a aniversare a duo-ului suedez şi va debuta pe 10 mai 2015, la Milano, urmând ca o săptămână mai târziu să bifeze o nouă vizită în România.

Roxette va concerta la Bucureşti pe 17 mai, la Arenele Romane, aceasta fiind cea de-a doua vizită a trupei în capitala României după concertul memorabil susţinut în 2011.

 

“Este minunat să revii pe scenele internaţionale. Feedback-ul primit din partea publicului de-a lungul acestor ani este copleşitor şi abia aşteptam să-i reîntâlnim. Abia aşteptam să te revedem, Europa!”, au declarat membrii trupei Roxette.

 

Au trecut 25 de ani de când single-ul „The Look” a intrat pe prima poziţie în cadrul US Billboard Singles Chart (martie 1989).  „Listen To Your Heart”, „It Must Have Been Love” şi „Joyride” au ajuns la rândul lor pe primul loc în clasamentele muzicale din Statele Unite, subliniind astfel succesul celor doi artişti ce aveau să rămână cunoscuţi în istoria muzicală drept una dintre cele mai mari şi mai iubite trupe pop ale ultimelor decenii. Cu o colecţie impresionantă de hit-uri, duo-ul suedez a reuşit să domine clasamentele muzicale în anii ’90 dar şi mult după, înregistrând de-a lungul timpului vânzări de peste 75 de milioane de albume – un număr aflat şi astăzi în continuă creştere. 

Foto: Hepta

După o lungă pauză în care solista Marie Fredriksson s-a refăcut după lupta câştigată împotriva cancerului, cei doi membri s-au reunit în 2011. Charm School, primul album înregistrat după revenirea pe scenă, promovat de single-ul „She’s Got Nothing On (But The Radio)”, a reuşit să atragă din nou atenţia fanilor, Roxette făcând încă o dată dovada faptului că rămâne una dintre cele mai apreciate trupe pop. A urmat un turneu impresionant care a reuşit să strângă peste 1,5 milioane de spectatori de-a lungul a nu mai puţin de 153 de concerte.

Foto: Hepta

În luna octombrie a acestui an, Roxette a pornit într-un alt turneu ce avea să-i poarte pe Marie şi Per prin Rusia, Finlanda şi Ţările Baltice, seria concertelor fiind prelungită cu noi show-uri în Australia şi Noua Zeelandă. Prima jumătate a anului 2015 aduce cu sine noi concerte Roxette în Europa, turneul ce va debuta la Milano cuprinzând 27 de spectacole programate în 18 ţări.

Pe 17 mai, Roxette va ajunge şi la Bucureşti, cel de-al doilea concert al trupei susţinut în Capitala fiind programat la Arenele Romane. Biletele vor fi puse în vânzare miercuri, 12 noiembrie, pe www.myticket.ro.