Rromii vor avea echipă națională și un campionat european de fotbal

Apropo.ro / 18.12.2013, 18:30
Rromii vor avea echipă națională și un campionat european de fotbal
Dorin Cioabă a anunțat că dorește un campionat european de fotbal pentru rromi, dar s-a lovit de o problemă: rromii nu au echipă națională.

În cadrul unei conferințe de presă, Dorin Cioabă, autoproclamatul rege internațional al romilor, a anunțat că ăși dorește pentru comunitatea etniei din care face parte o echipă națională. Dorin a menționat că ar vrea și un campionat european de fotbal pentru rromi.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Dorin Cioabă a spus că îl preferă pe Marius Lăcătuș ca selecționer al naționalei romilor din România.

Eu vreau să-l conving până atunci pe Marius Lăcătuș, (…) în sensul de a deveni el antrenorul echipei naționale. (…) Dacă Marius Lăcătuș va accepta să fie antrenorul echipei naționale, atunci din cotizațiile organizației noastre îl vom plăti. (…) Eu aș vrea să o facă fără bani, pro bono, dar nu știu dacă acceptă așa ceva. Pentru neamul lui ar putea să facă ceva, măcar pentru o perioadă, până găsim un alt antrenor. Eu cred că Marius nu se gândește numai la bani„, a spus Dorin Cioabă.

lacatus

Primul meci al acestei competiții europene, ar urma să aibă loc, în luna aprilie 2014, între naționala romilor din Bulgaria și cea a romilor din România.

Dorin Cioabă dorește să ceară sprijinul Federației Române de Fotbal, care să sponsorizeze cu echipament viitoarea selecționată de fotbal.

Primii fotbaliști romi de națională vor fi selectați din cele două echipe de fotbal care participă vineri, la Sibiu, la Cupa Regelui Cioabă la fotbal. Aici romii se vor lupta pentru cupă cu echipele polițiștilor, pastorilor și altele formate din angajați ai diverselor companii din Sibiu.

Primul fotbalist căruia i s-a propus cu ani în urmă, să antreneze o națională a romilor, a fost Rică Răducanu.