Rudi Voller a demisionat

Apropo.ro / 25.06.2004, 09:47
Rudi Voller a demisionat
Selecționerul Germaniei, Rudi Voller, a demisionat, joi dimineața, dupa înfrîngerea suferita în fața Cehiei, scor 1-2, în ultimul meci din grupa D a Euro-2004, eșec ce a dus la eliminarea din competiție a echipei sale, informeaza cotidianul "Bild". Voller

Selecționerul Germaniei, Rudi Voller, a demisionat, joi dimineața, dupa înfrîngerea suferita în fața Cehiei, scor 1-2, în ultimul meci din grupa D a Euro-2004, eșec ce a dus la eliminarea din competiție a echipei sale, informeaza cotidianul „Bild”.

Voller și-a anunțat demisia la ora 4.30 dimineața, dupa o discuție de doua ore cu președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Gerhard Mayer-Vorfelder.

Jucatorii germani au fost anunțați de demisia lui Voller de catre secundul Michael Skibbe, care își va parasi de asemenea funcția. 

Voller, în vîrsta de 44 de ani, parasește naționala Germaniei dupa patru ani, timp în care a înregistrat 13 înfrîngeri.

Cotidianul „Bild” considera ca Voller platește pentru greșelile echipei. „Pentru Rudi înfrîngerea în fața echipei a doua a Cehiei și eliminarea de la Euro, înca din faza grupelor, a umplut paharul. Decizia lui Voller este tipica pentru el. Pentru Rudi nu exista compromisuri. Daca și echipa ar fi reacționat la fel la înfrîngeri, Voller n-ar fi ajuns în aceasta situație. Echipa l-a lasat singur pe Voller. Dupa CM-2002 a urmat dezastrul, care a culminat cu eliminarea de la Euro. Acum toata Europa rîde de noi”, scrie „Bild”. 

Potrivit cotidianului german, viitorul selecționer va fi fostul antrenor al echipei Bayern Munchen, Ottmar Hitzfeld.

Voller crede ca selecționerul Germaniei trebuie sa se bucure de încredere

„Am sentimentul, mai ales avînd în vedere ca CM-2006 se va desfașura în Germania, ca la conducerea echipei naționale trebuie sa fie un tehnician care sa se bucure de încredere, același credit care mi s-a dat și mie în urma cu patru ani. Acesta este un lucru foarte important”, a declarat Voller.

Președintele DFB, Gerhard Mayer-Vorfelder, a declarat ca regreta decizia lui Voller. „Regret decizia pe care a luat-o Voller, dar o respect. Am discutat deschis cu Rudi și am încercat sa îl conving sa ramîna, mai ales ca a ajutat foarte mult federația preluînd echipa dupa momentul dificil de la Euro-2000”, a precizat președintele DFB. 

Secundul lui Voller, Michael Skibbe, a demisionat de asemenea, urmînd sa preia funcția de coordonator al lotului de tineret al DFB. Voller i-a mulțumit lui Skkibe pentru colaborare. „Michael Skibbe mi-a devenit prieten, fiind mai mult decît un simplu colaborator și nu cred ca puteam avea un ajutor mai bun”, a declarat Voller.

Mediafax