Rugby la Polul Sud

Apropo.ro / 12.12.2001, 13:55
Rugby la Polul Sud
Un meci de rugby s-a desfasurat, duminica, la 1.300 de kilometri de Polul Sud, intre specialistii statiei americane McMurdo si cei ai statiei neozeelandeze Scott Base, informeaza publicatia "Antarctic Sun", citata de site-ul "rugby.ro". Neozeelandezii au cistigat cu scorul de 9-3, dar


Un meci de rugby s-a desfasurat, duminica, la 1.300 de kilometri de Polul Sud, intre specialistii statiei americane McMurdo si cei ai statiei neozeelandeze Scott Base, informeaza publicatia „Antarctic Sun”, citata de site-ul „rugby.ro”.

Neozeelandezii au cistigat cu scorul de 9-3, dar autorul materialului precizeaza ca la eseuri scorul a fost de 3-1 pentru cei de la Scott Base, caz in care rezultatul final ar fi trebuit sa fie 15-5.

Partida s-a desfasurat in trei reprize a cite 15 minute fiecare, pe un teren de gheata si zapada, neozeelandezii conducind cu 2-1 la sfirsitul celei de-a doua parti a jocului, dupa ce in prima repriza nu s-a inscris nici un punct.

Vedeta meciului a fost o femeie, Jennifer Wilson, care a evoluat pentru prima data intr-o partida de rugby, dar care a sterpelit balonul de la un neozeelandez si a reusit sa-l paseze unui coechipier.

„Daca meciul ar fi durat mai mult, i-am fi zdrobit pe neozeelandezi”, a precizat Wilson, americanii fiind foarte aproape de a mai inscrie un eseu in ultimele minute ale partidei. Chiar daca s-a ales cu o vinataie la ochi, Jennifer Wilson s-a declarat mindra ca a jucat rugby. Majoritatea celor care au evoluat au suferit contuzii, dar nimeni nu a fost accidentat serios.

Dintre americani, numai cinci au mai jucat rugby, ceilalti componenti ai lotului, printre care si trei femei, invatind regulile in timpul celor opt antrenamente efectuate inaintea partidei. „Am incercat sa transform jucatori de fotbal american in jucatori de rugby”, a spus unul dintre antrenorii americanilor, Rick Morlock, care a adaugat ca neozeelandezii au crescut jucind rugby asa cum americanii joaca fotbal sau baseball.

„Pentru cei care nu au evoluat in acest meci si pentru cei care vor sa fie pedepsiti, neozeelandezii au spus ca doresc o revansa in luna ianuarie”, a spus Rick Morlock, care a adaugat ca cele doua echipe ar putea sa dispute si un meci de fotbal american.

Cei 18 neozeelandezi nu au avut timp sa se pregateasca pentru meci. „La ora 15.00, i-am numit pe cei care au facut parte din echipa, iar la 15.30 a inceput meciul”, a declarat Chat Riley, manager la Scott Base.

Neozeelandezul Chat Riley a spus, in gluma, ca in ianaurie e posibil sa dispute si un meci de volei, mentionind ca americanii trebuie sa se astepte la o intilnire mai dificila in revansa partidie de rugby. „Vom incerca sa efectuam si citeva antrenamente pentru meciul urmator”, a spus Riley.
Sursa:www.mediafax.ro