… ruj sau lipstick

Apropo.ro / 28.03.2005, 10:56
... ruj sau lipstick
Despre separarea sexelor la tv s-a tot vorbit. S-au înmulțit "showurile pentru femei". Barbații nu stau de vorba la nesfarșit despre cum au cucerit femei frumoase decat daca, eventual, acele femei frumoase îi tarasc cu fulgi cu tot la Tatu. Dupa talk-show-urile


Despre separarea sexelor la tv s-a tot vorbit. S-au înmulțit „showurile pentru femei”. Barbații nu stau de vorba la nesfarșit despre cum au cucerit femei frumoase decat daca, eventual, acele femei frumoase îi tarasc cu fulgi cu tot la Tatu.

Dupa talk-show-urile despre situația dramatica a ostaticilor romani din Irak, mi-a fost clar: barbații au urgent nevoie de emisiuni cu discuții frivole, amuzante, pentru ca, altfel, își deverseaza superficialitatea în discuțiile serioase. Așa se face ca toata lumea în Romania vorbește de look, de obsesia imaginii. La emisiunile „de femei”, e normal sa auzi așa ceva: trendul e o chestie importanta pentru foarte multe dintre ele. Din pacate, nu exista așa ceva și pentru barbați. În schimb, auzi în show-urile „serioase” ale marilor barbați-analiști ai țarii nenumarate aberații despre „imagine”. Sau, cand chiar despre „spatele imaginii” (asta cand chiar nu mai înțeleg nimic).

Un apucat spunea la „Diaconescu în direct” ca acei teroriști care au rapit ziariștii romani ar fi stricat prin amatorism imaginea teroriștilor de la Al Qaeda! Dumnezeule! Și ca o sa le arate Al Qaeda alora de la Al Jazeera, care de aia ar fi cerut eliberarea ziariștilor. O nebunie! Ca sa nu mai vorbim despre finețea observațiilor facute asupra rujului sau lipstickului pe care l-ar avea Marie Jeanne pe buze. Alo, Salvarea?

Încep sa cred ca barbații noștri de fier, analiști trecuți prin multe aberații (cineva a lansat la Tuca scenariul „rapirea ar fi un atac la PSD!”), se întalnesc sa faca de fapt tot o discuție tip Tatu sau Teo… Barbații vor și ei sa aiba show-uri, nu doar femeile. Numai ca nu pot vorbi despre ce-i intereseaza în mare parte a timpului: cum sa faci bani, cum sa-ți iei mașini și cum sa ai în agenda super-modele (din punctul asta de vedere, Irinel Columbeanu e un barbat cinstit)…

Și atunci barbații noștri nevorbiți, cand se trezesc în fața unei situații de criza precum rapirea jurnaliștilor romani, abereaza ca în Cișmigiu. Pentru ca nu au educația discuției responsabile. Sau, chiar vorbesc ca la „Ce vor fetele”, despre rujul sau lipstickul ostaticilor… Și, apropo de imagine și de life-style barbatesc: Ion Cristoiu a vorbit foarte interesant la Realitatea TV despre cum a reușit sa slabeasca zeci de kilograme, dar a fost aberant în discuțiile despre criza ostaticilor romani.

Cu cat vom desparți mai bine lucrurile neserioase sau amuzante de discuțiile cu adevarat responsabile, cu atat vom avea mai mult de caștigat. Analiștii noștri sunt departe de aceasta maturitate.

Costi Rogozanu ([email protected])

Tags: