Rush: Rivalitate şi adrenalină (trailer)

De: Mioara Tronaru / 27.09.2013, 08:00
Rush: Rivalitate şi adrenalină (trailer)
PREMIERA 27.09 TO: Rush. Producţie Marea Britanie-SUA, 2013. R: Ron Howard. Cu: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Stephen Mangan, Christian McKay. Distribuit de MediaPro Distribution

În 1976, Niki Lauda şi James Hunt s-au înfruntat în cursa de Formula 1 din Grand Prix-ul Germaniei în Nurburgring. Un accident catastrofal a avut loc în tura a 2-a a cursei, Ferrariul lui Lauda ieşind de pe pistă datorită problemelor cu suspensia şi rostogolindu-se în calea unui alt concurent. Monopost-ul lui Lauda a ars, dar acesta a supravieţuit şi s-a întors şase săptămâni mai târziu pentru a se lupta cu rivalul său James Hunt.

„Rush” face parte din „lotul” de lungmetraje care au ca subiect cursele de maşini. Printre exemplele cele mai clasice: „Grand Prix” (1966) de John Frankenheimer, „Le Mans” (1971) de Lee H. Katzin, „Days of Thunder” (1990) de Tony Scott sau documentarul „Senna” (2010) de Asif Kapadia. Neavând nici pe departe abilităţile de a conduce o maşină de Formula 1, actorii Chris Hemsworth şi Daniel Brühl au folosit la filmări modele de Formula 3 (cu un motor mai puţin puternic) cu caroserii de Formula 1.