Rusia: 30 de companii aeriene, pe lista neagra

Apropo.ro / 15.09.2011, 11:36
Rusia: 30 de companii aeriene, pe lista neagra
Directorul Agentiei Federale de transporturi aeriene, Alexandr Neradko, a anuntat ca aproximativ 30 de companii aeriene din Rusia sunt considerate putin sigure si risca sa isi piarda licenta.

Anuntul a fost facut la o saptamana dupa accidentul unui avion charter produs la Yaroslavl si soldat cu 44 de morti. Mai mult, Neradko a declarat ca „documentele in vederea anularii licentei a trei dintre aceste companii sunt deja pregatite”.

Pe 7 septembrie, un avion de tip Yak-42, fabricat in 1993, s-a prabusit imediat dupa decolarea de pe aeroportul din Yaroslavl, provocand moartea a 44 de persoane, intre care toti cei 37 de jucatori si antrenori ai echipei locale de hochei Lokomotiv, care se deplasau la Minsk, pentru un meci de campionat.

Seria de accidente aeriene din Rusia l-au determinat pe presedintele Dmitri Medvedev sa ordone inchiderea companiilor aeriene care nu sunt fiabile. Medvedev a cerut Guvernului de la Moscova ca pana la 15 noiembrie sa ia toate masurile care sa permita „incheierea operatiunilor companiilor aeriene incapabile sa garanteze siguranta zborurilor„.