Rusia: Cel putin 50 de victime după prăbușirea unui Boeing 737

De: Marian Andrei / 18.11.2013, 10:30
Rusia: Cel putin 50 de victime după prăbușirea unui Boeing 737
Cel puțin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbușit duminică seara în apropierea orașului rus Kazan, anunță presa rusă.

În accident au murit, printre alții, unul dintre cei doi fii ai președintelui republicii ruse Tatarstan, Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, șeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan,  Alexandr Antonov, dar și doi copii.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de presa rusă, afirmă că, cel mai probabil, la originea prăbușirii avionului de pasageri în republica rusă Tatarstan,  se află o eroare de pilotaj.

Potrivit ministerului rus pentru Situații de Urgență, avionul încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din orașul Kazan, iar un fost pasager al acestui avion a afirmat că aeronava a întâmpinat dificultăți la aterizare, cu doar câteva ore înainte de accidentul aerian din Kazan.

Boeingul de tip 737-500 aparținând companiei Tatarstan, avea o vechime în exploatare de 23 de ani, efectuând primul său zbor în 1990. El a mai fost implicat într-un accident grav în Brazilia, în 2001, însă atunci niciunul dintre cei 102 pasageri de la bord nu a fost rănit.