Rusia interzice reclama la alcool

De: Marian Andrei / 25.07.2012, 13:00
Rusia interzice reclama la alcool
Vladimir Putin a promulgat o lege care interzice reclamele la orice tip de alcool la televiziune, radio și pe internet, dar și pe mijloacele de transport în comun sau pe panourile publicitare.

Începând de la 1 ianuarie, reclama va fi interzisă și în ziare, dar deja, din acest moment, ea nu mai poate fi plasată pe prima pagină.

Într-un interviu acordat BBC, Dmitri Dobrov, presedintele Uniunii producătorilor de Alcool din Rusia, spune că nu vede cum ar putea fi interzisă reclama pe internet, anticipând că numeroase firme își vor posta site-urile pe servere din străinătate, pentru a evita această măsură.

Pe de altă parte, Dmitri Yanin, șeful Confederației Societăților de Consum, crede că interdicția, deși este dură, este necesară. Potrivit ultimelor statistici, 500.000 de ruși mor în fiecare an din cauza consumului exagerat de băuturi alcoolice. Aceleași statistici arată că un rus consumă până la 18 litri de alcool pur pe an, de două ori mai mult decât recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Contrar opiniei generale, nu vodca și celelate băuturi spirtoase fac cele mai mari ravagii printre ruși, ci mult mai banala bere. Potrivit statisticilor, piața rusească a berii este a patra din lume.