Rusia prezinta un nou sistem de aparare aeriana

Apropo.ro / 06.08.2007, 18:53
Rusia prezinta un nou sistem de aparare aeriana
Rusia a prezentat luni un nou sistem de aparare aeriana, despre care proiectantii sustin ca va fi folosit ca baza pentru o noua generatie de arme rusesti pentru interceptarea rachetelor, relateaza Reuters. Posturile de televiziune rusesti au prezentat pe larg desfasurarea

Rusia a prezentat luni un nou sistem de aparare aeriana, despre care proiectantii sustin ca va fi folosit ca baza pentru o noua generatie de arme rusesti pentru interceptarea rachetelor, relateaza Reuters.

Posturile de televiziune rusesti au prezentat pe larg desfasurarea sistemului de aparare S-400, o versiune modernizata a unitatii de racheta sol-aer, de conceptie sovietica.

„Eficienta reala a acestui complex este abilitatea de a distruge tinte balistice, rachete balistice, tinte aerodinamice”, a declarat pentru postul de televiziune NTV Vadim Volkovitki, adjunct al comandantului fortelor aeriene, care se ocupa cu apararea antiaeriana. „Asadar, nu doar functie de aparare aeriana, ci si de aparare antiracheta”, a adaugat el.

Rusia se afla în conflict cu Statele Unite pe tema planurilor Washingtonului de a desfasura elemente ale scutului antiracheta în Polonia si Cehia. Statele Unite sustin ca scutul este menit sa apere fata de eventuale rachete lansate de tari ca Iranul si Coreea de Nord si ca acesta nu poate învinge arsenalul nuclear al Rusiei.

Mediafax