Rusia: Tot combustibilul nuclear oferit Iranului va fi recuperat

Apropo.ro / 05.07.2007, 09:20
Rusia: Tot combustibilul nuclear oferit Iranului va fi recuperat
Moscova a anuntat miercuri ca tot combustibilul nuclear furnizat centralei din Iran va reveni pe teritoriul Rusiei, fara a fi utilizat în alte scopuri, relateaza pagina electronica a agentiei RIA Novosti. Rusia a construit centrala nucleara iraniana de la Bushehr în cadrul unui

Moscova a anuntat miercuri ca tot combustibilul nuclear furnizat centralei din Iran va reveni pe teritoriul Rusiei, fara a fi utilizat în alte scopuri, relateaza pagina electronica a agentiei RIA Novosti.

Rusia a construit centrala nucleara iraniana de la Bushehr în cadrul unui acord încheiat în 1995 cu Republica Islamica. Occidentul acuza Iranul ca încearca sa fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil.

„Vreau sa reiterez ca Rusia este foarte serioasa în privinta îndeplinirii obligatiilor internationale si nu va face compromisuri în aceasta privinta”, afirma Anatoly Kotelnikov, directorul adjunct al Agentiei Federale ruse pentru Energie Nucleara (Rosatom).

Pâna în 2004, Rusia a repatriat combustibilul nuclear folosit de centrale din Germania, Serbia, România, Cehia, Bulgaria, Libia, Letonia, Polonia si Uzbekistan.

Mediafax