Rusia: Un crocodil aflat în libertate are… cont de Twitter

De: Marian Andrei / 30.08.2013, 09:00
Rusia: Un crocodil aflat în libertate are... cont de Twitter
Poliția din Ekaterinburg, al patrulea cel mai mare oraș al Rusiei, este în alertă după ce a aflat că un crocodil se află în libertate în împrejurimile orașului.

Ieri dimineață, un localnic a sunat la poliție pentru a raporta că a zărit un crocodil aruncându-se in apele râului Iset, care trece prin oraș. Polițiștii au fost sceptici, însă în curând au primit confirmarea chiar de la o patrulă.

Mai multe filme încărcate pe Youtube arată un crocodil de aproximativ un metru lungime, filmat pe malul râului, într-un mediu urban. Specialiștii au constatat că este vorba despre un crocodil de Nil, specie ale căror exemplare mature ajung la 5 metri lungime și 500 de kilograme și sunt responsabile de moartea a câtorva sute de oameni anual.

Polițiștii cred că exemplarul ar fi putut evada de la un circ, de la o crescătorie din zonă sau de la magazinele de animale exotice. Totuși, toți posibilii proprietari contactați au negat că ar fi „pierdut” vreun crocodil.

Oficialii circului au declarat că Pasha, crocodilul lor, care va apare sâmbătă în spectacol, este „angajat ca arist de circ, nicidecum ca specialist în evadări„, însă s-au oferit, în cazul în care „fugarul ” va fi capturat, să îi ofere adăpost.

Până la capturarea crocodilului, glumeții au deschis un cont de Twitter în numele acestuia, în care postează diverse mesaje, cum ar fi: „Temperaturile locale sunt aproape mortale. Mă luați acasă pentru vreo două zile? Numai să fie cald și de mâncare„.