Rusia va efectua teste cu rachete in Oceanul Atlantic

Apropo.ro / 22.01.2008, 09:43
Rusia va efectua teste cu rachete in Oceanul Atlantic
Doua bombardiere ruse s-au deplasat deasupra Golfului Biscaya din largul coastelor franceze si spaniole pentru a testa rachete tactice.

Doua bombardiere ruse cu raza lunga de actiune s-au deplasat deasupra Golfului Biscaya din largul coastelor atlantice franceze si spaniole pentru a testa rachete tactice, a relatat marti agentia Itar-Tass, citata de Reuters.

Manevrele aviatiei militare ruse efectuate in apropierea teritoriului a doua state NATO reprezinta ultima etapa dintr-o serie de politici si teste cu noi arme rusesti menite sa intimideze tarile occidentale.

"Astazi, doua bombardiere strategice Tu-160 s-au deplasat in Golful Biscaya pentru exercitii si, conform planurilor elaborate de coordonatorul proiectului, vor efectua o serie de misiuni si vor lansa rachete tactice", a declarat un purtator de cuvant al fortelor aeriene ruse, citat de Itar-Tass.

In luna septembrie 2007, doua bombardiere strategice de tip Tu-160, denumite "blackjack" de catre expertii NATO, au fost foliste pentru a testa o bomba termobarica a carei explozie are o intensitate similara celei nucleare.

In paralel, Rusia a reluat zborurile strategice de patrulare deasupra teritoriului sau si a efectuat misiuni aeriene pe raza lunga in spatiul international, apropiindu-se de teritoriul unor state membre NATO, precum Norvegia si Marea Britanie.

Armata rusa nu a furnizat detalii privind locatia exacta din Golful Biscaya unde vor avea loc testele cu rachete.