Rusia vrea sa construiasca baze navale permanente în Siria

Apropo.ro / 06.08.2007, 17:31
Rusia vrea sa construiasca baze navale permanente în Siria
Rusia intentioneaza sa construiasca baze permanente pentru Fortele Navale în porturile Tartus si Latakia, din Siria, în baza unui acord de armament încheiat de cele doua tari, potrivit presei internationale, citata de ynetnews.com. Informatiile despre activitatile sporite ale

Rusia intentioneaza sa construiasca baze permanente pentru Fortele Navale în porturile Tartus si Latakia, din Siria, în baza unui acord de armament încheiat de cele doua tari, potrivit presei internationale, citata de ynetnews.com.

Informatiile despre activitatile sporite ale Rusiei în Mediterana au aparut în urma unei declaratii a comandantului Fortelor Navale ruse, amiralul Vladimir Masorin, facuta în timpul vizitei la baza navala rusa din Sevastopol, Ucraina. „Prezenta în Mediterana este foarte importanta pentru Fortele noastre Navale din Marea Neagra”, a afirmat amiralul.

Postul de televiziune Al-Jazeera a citat un oficial de rang înalt din Ministerul rus al Apararii, care a declarat, la sfârsitul saptamânii trecute, ca Rusia trebuie sa aiba din nou o prezenta permanenta în Mediterana.

Siria intentioneaza sa permita Rusiei sa îi utilizeze porturile, în cadrul unui amplu acord de armament încheiat de cele doua tari în ultimul an, dupa ce si-au rezolvat problemele financiare.

Mediafax