Rusia vrea să elimine vizele pentru turiștii străini

De: Marian Andrei / 03.04.2012, 13:30
Rusia vrea să elimine vizele pentru turiștii străini
Președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a cerut Guvernului Rusiei să găsească o modalitate de a liberaliza vizele turiștilor străini, până la vară.

Medvedev consideră că regulamentul privind imigrația este învechit și împiedică dezvoltarea turismului în țară. Rusia este vizitată anual de circa 2 milioane de turiști străini, iar Medvedev crede că o liberalizare a regimului vizelor poate dubla numărul acestora.

Rusia are și o experiență în domeniu: cu patru ani în urmă, în timpul finalei Ligii Campionilor care s-a desfășurat la Moscova, suporterii Manchester United și Chelsy au venit la Moscova fără vize.

Directorul executiv al Asociației Tour Operatorilor din Rusia, Maia Lomidze, este, la rândul său, o adepta a acestei măsuri, declarând că „viza rusească este una din barierele serioase privind creșterea fluxurilor de turiști în Rusia”.

Totuși, un politolog german atrage atenția că această masură nu este singura necesară: „La ora actuală s-a făcut prea puțin în vederea dezvoltării turismului pentru străini. În Rusia, la Moscova, Sankt-Petersburg, Samara, Ekaterinburg există multe hoteluri de cinci stele pentru turiștii bogați care sunt mai bune decât cele europene. Însă, practic, lipsesc hotelurile de nivel mediu„.