Rușii au creat pastila care ar putea ajuta oamenii să trăiască până la 120 de ani

De: Carmen Ulian / 28.11.2014, 17:00
Rușii au creat pastila care ar putea ajuta oamenii să trăiască până la 120 de ani
Experții ruși au creat o pastilă ce ar putea ajuta ca oamenii să trăiască până la 120 de ani.

Pastila creată de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Moscova conține un tip de antioxidant nou despre care se spune că ar avea influență asupra mitocondriilor, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie și care sunt implicate în procesul de îmbătrânire.

Potrivit lui Maxim Skulacev, în urma testelor pe animale, cercetătorii au observat că multe dintre bolile legate de îmbătrânire s-au dezvoltat mult mai încet.

Mitocondriile sunt implicate în producerea atacului de cord, în apariția bolilor Alzheimer și Parkinson„, a spus Skulacev.

Cercetătorii ruși nu au reușit să determine creșterea semnificativă a duratei de viață a animalelor folosite în timpul experimentelor, dar au obținut amânarea instalării procesului de îmbătrânire.

Nu cred că vom reuși să trăim până la 800 de ani. Cel mai probabil, vor apărea boli noi, să spunem boli tipice pentru persoanele în vârstă de 120 de ani. Așa s-a întâmplat cu cancerul, care era o boală foarte rară în antichitate, când oamenii mureau tineri„, a mai spus Skulacev.

Citește mai multe detalii despre pastila care te poate ajuta să trăiești până la 120 de ani, pe Mediafax