Rușii au o problemă: vor să interzică pantofii cu toc înalt

Apropo.ro / 20.06.2014, 14:30
Rușii au o problemă: vor să interzică pantofii cu toc înalt
Un deputat rus, îngrijorat de efectele pantofilor cu toc înalt, a tenișilor, a espadrilelor și a mocasinilor asupra sănătății a cerut interzicerea acestora.

Oleg Miheiev, deputat din partea partidul de centru-stânga Rusia Dreaptă, a trimis o propunere Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, căreia îi solicită să impună producătorilor de pantofi o dimeniune maximală pentru înălțimea tocurilor, dar și să interzică pantofii cu talpă plată.

„Pantofii ar trebui să aibă tocuri de doi până la patru centimetri, sau cinci centimetri maximum”, a declarat Oleg Miheiev, care s-a declarat preocupat de soarta femeilor ruse și a spus că nu dorește ca acestea să dezvolte platfus și alte diformități.

„Efectele negative ale purtării pantofilor foarte înalți sau a pantofilor plați sunt în prezent recunoscute de experții din lumea întreagă. Este necesar să schimbăm această tendință”, a adăugat el.

„Colegele mele de sex feminin nu mai vorbesc cu mine de o jumătate de zi”, a adăugat el, în glumă.

Propunerea a provocat deja o furtună mediatică în Rusia, iar multe femei au afirmat că, dacă pantofii cu toc înalt vor fi interziși, atunci ele vor începe să poarte, deliberat, doar astfel de pantofi.