Rușii pun zăpadă deoparte pentru Olimpiada din 2014

De: Marian Andrei / 27.03.2013, 17:20
Rușii pun zăpadă deoparte pentru Olimpiada din 2014
Iarna "călduroasă" de la Soci i-a pus pe jar pe organizatorii celei de-a 22-a ediții a Olimpiadei de Iarnă, care va avea loc anul viitor în această localitate.

Pentru a fi siguri că evenimentul va avea loc în cele mai bune condiții, organizatorii au decis să facă… rezerve de zăpadă. Astfel, 450.000 de metri cubi de zăpadă vor fi puse „la păstrare” în zonele muntoase din apropiere.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

„Vreau să asigur competitorii că zăpada nu va lipsi în februarie, chiar dacă vor fi temperaturi ridicate”, a ținut să spună Sergei Bachin, conducătorul uneia dintre stațiunile de schi care va găzdui evenimentul.

Bachin a afirmat că zăpada va fi depozitată în șapte zone separate din munți. Ea va fi protejată în timpul verii cu un „sigiliu termic” și, chiar dacă se estimează că 140.000 de metri cubi se vor topi, vor rămâne, totuși, 300.000 de metri cubi pentru a acoperi necesitățile.

„A fost o iarnă deosebită. De regulă, stațiunea are prea multă zăpadă. Nici localnicii nu își aduc amininte să fi existat vreo iarnă cu temperaturi atât de ridicate”, a mai declarat Bachin.