Rușii ridică monument dedicat victimelor meteoritului care le-a lovit țara

De: Gabriela Voicu / 27.02.2013, 13:45
Rușii ridică monument dedicat victimelor meteoritului care le-a lovit țara
Afectați la propriu de meteoritul care le-a lovit țara pe 15 februarie, rușii din regiunea Chelyabinsk vor ridica un monument dedicat dezastrului.

Oficialii dintr-un oraș din Rusia spun că vor ridica un monument pentru a comemora căderea meteoritului care a făcut sute de victime în țară.

Edilii din Chelyabinsk spun că intenționează să organizeze o competiție pentru a solicita propuneri de design pentru monument, precum și pentru un logo asociat unor suveniruri, între care calendare și magneți.

„Meteoritul care a afectat regiunea Chelyabinsk va rămâne în amintirea locuitorilor pentru multă vreme. Aceștia au fost martorii unui eveniment astronomic unic, de aceea autoritățile și cetățenii au dorit să îl imortalizeze”, a declarat un reprezentant al guvernului local.

Meteoritul a lovit Rusia pe 15 februarie, afectând sute de clădiri și rănind circa 1.500 de persoane.

Înregistrări video postate de locuitori pe Internet surprind meteoriți incandescenți pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitorii observă același fenomen care se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.