Russell Crowe, debut regizoral cu un film despre comediantul Bill Hicks

De: Gabriela Voicu / 24.07.2012, 15:20
Russell Crowe, debut regizoral cu un film despre comediantul Bill Hicks
Actorul Russell Crowe își face debutul regizoral cu un film biografic despre legendarul comediant american Bill Hicks.

Deși este ocupat cu filmările din Islanda pentru pelicula cu temă biblică „Noah”, actorul australian Russell Crowe nu renunță la drama biografică despre legendarul comediant Bill Hicks, prin intermediul căreia își va face debutul regizoral.

William Melvin „Bill” Hicks a fost un comediant nord-american care nu se ferea să critice societatea de consum, superficialitatea, mediocritatea și banalitatea din sânul mass-mediei și al culturii populare, considerându-le instrumente ale opresiunii, pe care clasa conducătoare le controlează cu scopul de a-i menține pe oameni proști și apatici.

Bill Hicks

Russell Crowe și-a dorit în prima fază să îl portretizeze el însuși pe Bill Hicks, dar a renunțat la idee pentru că acesta nu avea decât 32 de ani când a decedat, în vreme ce el a împlinit deja 48 de ani.

Matt Harlock și Paul Thomas, regizorii documentarului „American: The Bill Hicks Story” din 2009, au confirmat că Russell Crowe a contactat familia regretatului comediant și menține legătura cu ea, ceea ce înseamnă că va avea la dispoziție imagini și documente de arhivă pentru a dezvolta această dramă biografică, al cărei scenariu a fost scris de Mark Staufer, fost coleg de școală cu Crowe.

Melvin Hicks a murit în 1994, la vârsta de 32 de ani, învins de cancerul pancreatic.