Ruxandra Anania i-a impresionat pe juraţii”The Four – Cei 4”: ”Ceva foarte rar! Viaţa ta o să se schimbe!”

De: Cristiana Trifu / 27.04.2018, 13:31
Ruxandra Anania i-a impresionat pe juraţii”The Four – Cei 4”: ”Ceva foarte rar! Viaţa ta o să se schimbe!”
Ruxandra Anania a fost cea care a produs un şoc la ”The Four – Cei 4”, după ce a reuşit să îi ia locul Anastasiei Sandu, însă sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, Ruxandra trebuie să arate că poate să şi păstreze scaunul.

După multe sacrificii pentru a-şi întreţine cariera în muzică, Ruxandra a povestit că drumul nu îi este unul uşor în industrie. ”E foarte greu să ajungi artist pe piaţa din România, cum se leagă pentr unii şi nu şi pentru alţii… E destul de greu să ieşi din zona de cover-uri. Am văzut că în general se promovează tinerii, unii se gândesc că o să mai cânt câţiva ani, dar nu e aşa! Vreau să cânt până la 80 de ani!”, a spus aceasta.

”Fantastic şi artistic, e ceva foarte rar! Viaţa ta o să se schimbe după concursul acesta”, i-a spus Carla’s Dreams, în timp ce Antonia a îndrăgit foarte mult stângăcia naturală a Ruxandrei, iar aceasta a primit toate cele patru voturi ale juraţilor, iar apoi şi pe cele ale publicului.
Ruxandra a copilărit într-o familie pasionată de muzică, având în casă pian, pick-up şi o colecţie impresionanta de viniluri cu muzica clasică, dar povesteşte că mereu s-a simţit atrasă de artă în toate formele sale. ”Când aveam vreo 5 ani, bunicul m-a întrebat ce vreau sa fiu când o să fiu mare. Şi i-am răspuns ca artistă. Amuzat fiind, mi-a explicat că există multe domenii care ţin de artă şi mi-a enumerat câteva. I-am spus că nu ştiu în ce domeniu, dar ca sigur vreau să fiu artistă. Şi acum, am multe subiecte pe care simt să le exprim în feluri diferite. Despre unele vreau să cânt, despre altele să scriu, iar despre altele să pictez. Acum câţiva ani de exemplu, am avut un vernisaj al cărui concept a fost „Desene în rime” şi fiecare tablou era însoţit de o poezie scrisă de mine. Nu mi-am propus niciodată notorietate, cred că vine ca o consecinţă a unei munci de valoare. Ori valoarea se construieşte prin disciplină, experienţă şi talent”, povesteşte Ruxandra.

Cel mai mare regret al artistei este că bunica sa, care a studiat Conservatorul, nu a mai fost prezentă în viaţa ei în momentul în care ea a început să cânte. ”A fost ca o icoană pentru mine aveam o chimie, o compatibilitate specială cu ea. Era artistul familiei de la care se poate să fi moştenit câte ceva. Dacă ar fi ştiut ea că m-am hotărât să fac muzică…! Îmi imaginez deseori cum s-ar fi bucurat de toate realizările mele”, se gândeşte noua ocupantă a unui scaun la ”The Four – Cei 4”.
Ruxandra, care vrut să studieze pentru a deveni designer vestimentar în ciuda protestelor venite din partea părinţilor săi, a ajuns până la urmă să dea admiterea la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi să lucreze în domeniu, însă niciodată nu a fost complet dedicată dintr-un singur motiv: muzica. ”Acum 10 ani cântam în paralel cu alte joburi pe care le aveam şi nu aveam cum sa fiu dedicată 100%. Munca de birou nu mi se potriveşte, nu îmi place programul fix, nu e stilul meu să fiu un simplu executant. Am căutat mereu joburi creative. În muzică am început cu coveruri, am cântat şi în trupe, am început să ies pe scenă, să depăşesc tracul, să învăţ să îmi controlez emoţiile, să ştiu ce sa fac cu ele cumva. Au apărut şi evenimentele, am început să câştig bani mai uşor făcând ceea ce îmi place cel mai mult decât dintr-un job cu salariu lunar plin de tot felul de compromisuri. Cred ca acela a fost momentul în care m-am decis”, mărturiseşte Ruxandra, care acum are şi susţinerea şi încrederea familiei sale.  

Ca urmare, artista a luat participarea sa la ”The Four – Cei 4” ca pe o provocare. ”Mi-am dorit să cânt în faţa lumii, să mă expun în faţa unui public mai larg, să mă fac cunoscută prin ceea ce sunt şi am construit până acum. Am muncit foarte mult singură, sunt autodidact şi orice rezultat am avut până acum este strict rezultatul gândirii mele”, a mai spus concurenta, care este acum pregătită să se arunce din nou în luptă la ”The Four – Cei 4”, de data aceasta pentru a-şi apăra poziţia.
     

Bătălia pentru un loc printre Cei 4 continuă şi sâmbătă, de la ora 20.00, când noi challengeri, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să obţină un loc ocupat de cei patru artişti aflaţi pe scaune, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii Antonia, Feli, Cheloo şi Carla’s Dreams vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi pierde locul, există o şansă de salvare: Artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun pot fi votaţi de telespectatori prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiţiei, iar patru dintre ei, care au obţinut cele mai multe voturi, pot fi întorşi direct în semifinală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.