Ruzicka – antrenor interimar al selecționatei de hochei a Cehiei

Apropo.ro / 18.08.2004, 11:53
Ruzicka - antrenor interimar al selecționatei de hochei a Cehiei
Fostul antrenor al echipei Slavia Praga, Vladimir Ruzicka, a fost numit selecționer interimar al echipei de hochei pe gheața a Cehiei, înlocuindu-l pe Ivan Hlinka, decedat, luni, într-un accident rutier, a anunțat Federația Ceha (CSLH), citata de AFP. "Mandatul lui

Fostul antrenor al echipei Slavia Praga, Vladimir Ruzicka, a fost numit selecționer interimar al echipei de hochei pe gheața a Cehiei, înlocuindu-l pe Ivan Hlinka, decedat, luni, într-un accident rutier, a anunțat Federația Ceha (CSLH), citata de AFP.

„Mandatul lui Vladimir Ruzicka este limitat la Cupa Mondiala care va începe pe 30 august. La sfîrșitul lunii septembrie vom decide ce se va întîmpla”, a afirmat secretarul general al federației, Zbynek Kusy.

În timpul cariere de jucator, Ruzicka, în vîrsta de 41 de ani, a evoluat ca atacant la CHZ Litvinov, Slavia Praga, dar și la Edmonton Oilers și Boston Bruins în campionatul nord-american.

El a disputat 220 de meciuri în echipa naționala, alaturi de care a cîștigat Cupa Mondiala din 1985 și titlul olimpic în 1998 la Nagano. La Jocurile Olimpice din 2002 de la Salt Lake City, el a fost asistentul selecționerului Josef Augusta.

Echipa Republcii Cehe va disputa primul meci la Cupa Mondiala pe 30 august, în fața Finlandei.

Decesul selecționerului Ivan Hlinka în urma unui accident rutier a fost principalul subiect al publicațiilor din Cehia. „Sportul ceh a pierdut una din legendele sale. Ziua de luni, 16 august, a schimbat lumea hocheiului”, scrie publicația „Sport”.

Mediafax