Ryan Coogler va produce serialul „Wakanda”, în cadrul unui parteneriat exclusiv cu Disney

De: Loredana Toma / 02.02.2021, 16:09
Ryan Coogler va produce serialul

Cineastul Ryan Coogler, cunoscut pentru superproducția “Black Panther”, a semnat un parteneriat exclusiv pe cinci ani cu compania Walt Disney, pentru a produce seria “Wakanda”, pentru Disney+, și altele pentru universul Marvel, prin compania sa, Proximity Media.

Wakanda este un regat fictiv care apare în universul Marvel. Este situat în Africa subsahariană și este tărâmul natal al supereroului Black Panther.

Un parteneriat dorit de ambele părți

“Ryan Coogler este un povestitor a cărui viziune l-a făcut să iasă în evidență printre producătorii de film din generația sa. Cu ‘Black Panther’, Ryan a dat viață unei povești și unor personaje de excepție, într-o manieră memorabilă, și suntem extrem de încântați să întărim relația cu el și echipa sa și să aducem mai multe povești extraordinare pe viitor”, a spus Bob Iger, șeful Disney.

Coogler se ocupă, în prezent, de scenariul pentru un nou lungmetraj “Black Panther”. Filmul original s-a situat pe locul al doilea în topul încasărilor din 2018, cu 1,34 de miliarde de dolari, și a fost nominalizat la Oscar. În rolul principal a apărut actorul Chadwick Boseman, care a decedat anul trecut. Premiera continuării acestei pelicule este programată pe 8 iulie 2022.

“Este o onoare pentru mine să închei acest parteneriat cu compania The Walt Disney. Am lucrat cu ei pentru filmul ‘Black Panther’, ceea ce a fost un vis devenit realitate. În calitate de consumator avid de televiziune, nu puteam fi mai fericit decât să lansăm acest parteneriat cu Bob Iger, Dana Walden și studiourile aflate sub umbrela Disney”, a spus Ryan Coogler, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: „Creed II” , o nouă confruntare dramatică pe ringul de box, cu trecutul şi propriile temeri 

Foto: Profimedia Images