S-a deschis Academia de Tenis din București

De: Dragos Tanase / 27.11.2014, 18:00
Primarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent ieri la Arena Națională, unde s-au finalizat lucrările la Academia de Tenis.

„Deschidem Academia de Tenis, la cinci luni după începerea lucrărilor. Academia a fost construită la standarde internaționale și dispune de trei tipuri de suprafețe de joc. Are șase terenuri de tenis cu gradene, care asigură 1152 de locuri, precum și nocturnă, plus infrastructura logistică necesară desfășurării sportului de masă și competițional, în cele mai bune condiții” a declarat Primarul General, Sorin Oprescu, care a prezentat apoi și Strategia Municipalității pentru Infrastructura Sportivă.

Amplasată în incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naționale, Academia de Tenis este construită pe o suprafață de 11.700 mp, fiind formată din 6 terenuri de tenis, realizate pe orientarea nord-sud pentru a asigura condiții optime pentru desfășurarea jocului. Terenurile sunt cuplate două câte două, au prevăzute nocturne și gradene pe laturile lungi.

Există trei tipuri de suprafețe de joc, zgură (Conipur Pro Clay), acrilic multistrat cu baza cauciucată (Decoturf) și prefabricat din cauciuc (Sportflex). Suprafețele sunt certificate ITF (Internațional Tennis Federation).

Cele șase grupări de gradene totalizează 1.152 de locuri, dintre care 23 de locuri cu un grad de confort mai ridicat, situate pe primul rând al gradenelor.


Academia de Tenis include și două clădiri-anexă care adăpostesc majoritatea funcțiunilor ce țin de activitatea sportivă. Corpul principal de clădire este împărțit în trei zone (terasa acoperită, lobby, recepția și cafeteria) precum și vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Corpul secundar-anexă conține grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Academia de Tenis se adresează, în principal, elevilor (copiilor) și școlilor sportive care pot încheia cu Municipalitatea protocoale de colaborare. După terminarea cursurilor, Academia de Tenis este deschisă publicului larg. În toamna anului viitor se va instala și un balon pentru toate suprafețele de joc, astfel încât Academia să poată fi funcțională pe tot parcursul unui an (chiar și iarna).