S-a deschis prima şcoală de tatuaje din România – FOTO

De: Cătălina Matei / 21.06.2016, 10:52
S-a deschis prima şcoală de tatuaje din România - FOTO
Prima şcoală de tatuaje din România a fost deschisă la Bucureşti, luni dimineaţa, în prezenţa unei celebrităţi în domeniu, Ami James de la Miami Ink. Prima lecţie predată a fost importanţa igienei în saloane de tatuaje, dar şi pericolele la care se expun cei care aleg saloane neautorizate.

Costi Azoiţei (tattoo artist): „Era nevoie de o astfel de şcoală, pentru că există foarte mulţi amatori pe piaţă şi, drept urmare, există şi foarte multe eşecuri. În fiecare zi ne intră în saloane câte o persoană, sau două, cu infecţii oribile, cauzate de oameni ce se autoproclamă tatuatori.”

A fost, de altfel, prima lecţie pe care au vrut să o dea organizatorii, aceea a necesităţii igienei în saloanele de tatuaj şi ce trebuie să ştie un client atunci când decide să îşi facă un semn permanent pe piele.

Cu ocazia deschiderii şcolii, organizatorii au reuşit să îl aducă în România pe unul din cele mai îndrăgite personaje din industrie- Ami James, de la Miami Ink

Ami a mărturisit, spre surprinderea tuturor, că se află pentru prima oară în România, deşi mama lui este româncă. „Sunt fericit să mă aflu, pentru prima oară, în România, mai ales că am origini româneşti. Nu am mai spus asta până acum, dar mama este româncă şi chiar a locuit foarte aproape de zona asta” , a spus Ami James în cadrul unei conferinţe de presă.

O altă prezenţă deosebită a fost Emilio Gonzales. Cunoscut pe tot mapamondul graţie tatuajelor sale de pe chip, a inelelor şi cerceilor sau a implanturilor de silicon din frunte şi antebraţe, Emilio a fost prezent la ultimele două convenţii de tatuaje organizate la Bucureşti, de către Costi Azoiţei, unul din profesorii şcolii proaspăt inaugurate. De această dată, însă, prezenţa lui Emilio va fi una permanentă, întrucât acesta a fost convins să se mute definitiv în România şi să predea cursuri de… body piercing.