S-a descoperit cine e de vină pentru destrămarea Beatles

Apropo.ro / 29.10.2012, 14:00
S-a descoperit cine e de vină pentru destrămarea Beatles
Sir Paul McCartney o apără pe Yoko Ono, menționând că nu ea este de vină pentru destrămarea legendarei trupe The Beatles. Și, totuși, a cui este vina?

Într-un interviu acordat de Paul McCartney, 70 de ani, pentru Sir David Frost de la Al Jazeera English, artistul a declarat că nu Yoko Ono este vinovată pentru destrămarea trupei The Beatles.

Cu siguranță nu ea este vinovată pentru destrămarea Beatles, ci trupa a încetat să mai existe„, spune Paul.

Artistul a mai adăugat că John Lennon nu ar fi putut să scrie piese precum „Imagine„, fără influența avangardistă a lui Yoko, și speră că oamenii vor înceta să o mai „țap ispășitor” pe soția lui Lennon.

Yoko Ono

Nu cred că am fi făcut multe fără sprijinul lui Ono, așa că nu o putem învinovăți pentru nimic. Când s-a alăturat nouă, Yoko a fost acel ceva de care trupa avea nevoie. Avea o viziune și o imaginație așa cum nu am mai întâlnit. A știut să ne arate partea frumoasă a lucrurilor„, a mai spus Sir Paul.

Sir Paul McCartney a mai declarat că Yoko l-a ajutat mult pe Lennon să vadă altfel lucrurile când trupa nu mai funcționa, iar totul mergea către o altă direcție.

Un posibil vinovat, în opinia lui Paul, ar fi Allen Klein, cel care a fost managerul trupei după 1967. El a încercat să îl înlocuiască pe fostul manager Brian Epstein care a decedat în 1967. Momentul a fost unul de cumpănă pentru formație.

Interviul cu Sir David Frost este unul care va intra în istorie, Sir Paul fiind cunoscut pentru interviuri de doar 15 minute, însă cel cu Frost va fi compus din episoade a câte 60 de minute începând cu 9 noiembrie 2012.

Sir Paul McCartney a mai dezvăluit că ar dori să se retragă din cariera solo, iar acest lucru s-ar putea întâmpla cât de curând.