S-a descoperit locul exact al celei mai celebre crime din istorie

De: Dragos Tanase / 12.10.2012, 17:00
S-a descoperit locul exact al celei mai celebre crime din istorie
Cercetătorii de la Centrul superior de cercetări științifice din Spania au anunțat, miercuri, că au descoperit locul exact unde a fost asasinată una dintre cele mai influente și controversate personalități istorice.

A fost găsit locul în care a fost ucis Cezar! Descoperirea a avut loc cu ocazia lucrărilor efectuate de specialiști în zona arheologică Torre Argentina, în centrul istoric al Romei, unde se află sala unde avea loc ședința Senatului roman (Curia Pompei).

„Mereu am știut că Iulius Cezar a fost asasinat în Curia Pompei, în anul 44 î.e.n., pe 15 martie, pentru că este ceea ce ne transmit textele clasice”, dar, până de curând, nu am avut nicio dovadă concretă a acestui eveniment, prezentat de numeroase ori în pictura istorică și cinema”, spune Antonio Monterroso, de la Centrul superior de cercetări științifice din Spania.

Echipa sa a descoperit o structură de ciment cu o lățime de trei metri și o înălțime de doi metri, care ar fi fost comandată de Octavian Augustus, fiul adoptiv succesor al lui Cezar, chiar pe locul unde suveranul a fost înjunghiat, în plină ședință a Senatului, de un grup de senatori.

Locul unde a fost ucis Cezar

Locul unde a fost ucis Cezar

Specialiștii spanioli spun că noile informații confirmă faptul că generalul a fost înjunghiat chiar în centrul zonei din spatele Curiei, pe când prezida, așezat pe un scaun, la ședința Senatului.

Gaius Iulius Cezar (13 iulie, cca. 100 î.e.n – 15 martie, 44 î.e.n.) a fost un lider politic și militar roman și una dintre cele mai influente și controversate personalități istorice. El a pus bazele Imperiului Roman, a instaurat dictatura la Roma și a eliminat democrația Republicii.