S-a folosit de trucuri din CSI pentru a ajuta la capturarea unui violator

Apropo.ro / 12.09.2011, 13:35
S-a folosit de trucuri din CSI pentru a ajuta la capturarea unui violator
O adolescenta din Marea Britanie s-a folosit de informatii aflate din serialul politist CSI pentru a lasa urme in masina celui care a rapit-o si ulterior a violat-o.

Un barbat in varsta de 32 de ani, din Marea Britanie, a fost arestat si condamnat la 11 ani de inchisoare pentru viol, fiind prins in baza unor probe de ADN lasate in masina acestuia de catre una din victimele sale.

Jonathan Haynes a incercat sa isi curete masina cu foarte mare atentie dupa ce isi comitea crimele, punandu-si victimele sa se stearga cu servetele umede.

Din nefericire pentru acesta, una din victime a gandit cu un pas inaintea acestuia si, folosindu-se de metode observate in serialul CSI (serial politist), a reusit sa isi ascunda cateva fire de par intr-un loc mai greu accesibil si a scuipat pe scaune pentru a lasa si mai multe urme de ADN.

De asemenea victima a memorat cat mai multe detalii privind locatia unde a avut loc violul, pentru a schita mai bine la politie.

Ancheta politiei, bazata pe urmele lasate de aceasta victima, a dus la capturarea violatorului Jonathan Haynes, un caporal din armata britanica, care rapise si violase alte trei fete si mai incercase sa rapeasca alte doua tinere (una avand 14 ani).