S-a îmbolnăvit de la un fotoliu cumpărat de pe internet

De: Gabriela Voicu / 25.09.2013, 11:30
Un bărbat a trecut prin chinuri groaznice doi ani, din cauza unei afecțiuni a pielii, a cărei cauze a rămas multă vreme un mister.

Un bărbat a trecut prin chinuri groaznice doi ani, din cauza unei afecțiuni a pielii. Pe membre îi apăreau bube dureroase care îi provocau arsuri, dar cauza acestora era un mister total. În cele din urmă, omul a aflat că o substanță toxică, interzisă, cu care fusese tratat fotoliul pe care și-l cumpărase de pe eBay, era cauza problemelor sale.

William Harrington, în vârstă de 56 de ani, a fost foarte încântat de noua sa achiziție de pe internet, un fotoliu rabatabil, la mâna a doua, pe care l-a considerat un chilipir. 

Cum nu i-a trecut prin cap că fotoliul pe care se odihnea era sursa bolii care care se pricopsise, a continuat să îl folosească. Piesa de mobilier făcea parte dintr-un lot extrem de toxic vândut de compania Argos, pentru care, în 2010, au fost plătite aproape 24 de milioane de euro, ca despăgubiri.

Produsele din acel lot au fost retrase de pe piață, dar cazul bărbatului care și-a cumpărat fotoliul de pe eBay a dovedit că există riscul ca aceste piese de mobilier toxice să fie văndute la mâna a doua.

William Harrington a cumparat scaunul și a mers la Cornwall să-l ridice de la vânzător, unde nu a primit niciun avertisment referitor la riscul la care se expune. Deși până a ajuns acasă, în Ely, Cardiff, făcuse deja alergie, nu și-a dat seama că substanța cu care era tratată pielea fotoliului, pentru a nu mucegăi, îi provocase lui erupția pe piele.

„De fiecare dată când m-am așezat în acel scaun corpul meu a fost otrăvit, iar eu habar n-aveam”, a povestit Harrington.

„Ultimii doi ani au fost oribili. Nu pot spune prin ce am trecut din cauza acestui fotoliu. Din cauza bubelor și arsurilor care mă chinuiau zi și noapte am ajuns la depresie”, a spus bărbatul, care este tatăl a cinci copii. 

Din fericire, nimeni din familia sa nu a mai fost afectat, deoarece fotoliul respectiv era folosit doar de el.