S-a îmbrăcat ca Rambo și a ucis trei oameni

Apropo.ro / 05.06.2014, 18:30
Justin Bourque, un canadian de 24 de ani din Moncton, este căutat de toți polițiștii din micuțul orășel, după ce a ucis trei reprezentanți ai legii.

Cunoscut un mare admirator al armelor de foc, Justin le-a spus prietenilor, spre disperarea acestora, că vrea să-și facă ieșirea din scenă în stil mare. Așa că s-a echipat precum Rambo și a început să se plimbe prin oraș. Polițiștii au fost alertați de prezența înarmată a lui Justin când tânărul a ajuns în partea de nord a orașului.

Echipa cu două mitraliere de atac, un pistol și mai multe arme albe, Justin a început să tragă în polițiști. S-a iscat un schimb de focuri în urma căruia trei polițiști au fost uciși și alți doi au fost grav răniți. Atacatorul a scăpat cu viață, din câte se pare, și a reușit să se refugieze în zona păduroasă a orașului.

Polițiștii nu au reușit să-l prindă pe Justin

La mai bine de 24 de ore de la incidentul de miercuri seara, Justin este în continuare căutat de forțele de ordine. Oamenii legii au instituit stare de alertă. Circulația autobuzelor a fost oprită, școlile au fost închise, iar localnicilor li s-a recomandat să rămână închiși în casă.

Una dintre fostele colege ale lui Justin susține că nu l-a luat niciodată în serios, deși încă din urmă cu câțiva ani amenința că-și va face o extraordinară ieșire din scenă. Tânărul a fost dat afară de la locul de muncă, din cauza comportamentului, și avea întotdeauna o repulsie față de oamenii legii.

Justin (dreapta) și cel mai bun prieten al său mergeau des la vânătoare

Mike Campbell, cel mai bun prieten al lui Justin, a afirmat că „mi-am dat seama că ceva e în neregulă din momentul în care l-am invitat la mine acasă și mi-a zis că este probabil să nu ne mai vedem”. De asemenea, Damien Theriault, șeful poliției din Moncton, a izbucnit în lacrimi la o conferință de presă, după ce a recunoscut că-i cunoștea personal pe cei trei polițiști care și-au pierdut viața.

Din primele informații se pare că Justin se motiva cu versurile unor melodii ale celebrei trupe rock Megadeth. Primarul orașului Moncton le-a recomandat localnicilor să colaboreze cu reprezentanții forțelor de ordine și să ia în serios anunțurile făcute de aceștia. Mai mulți localnici au recunoscut că au auzit focurile de armă, iar cei din zonă chiar s-au plâns că mai multe geamuri le-au fost sparte de gloanțe.