S-a intors roata: Iranienii vor sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie!

Apropo.ro / 14.08.2011, 16:59
S-a intors roata: Iranienii vor sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie!
Comandantul unei militii iraniene a declarat ca fortele sale sunt pregatite sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie, pentru a preveni actiunile politiei de a folosi violenta impotriva miscarii de protest a persoanelor "defavorizate".

Eram obisnuiti ca statele dezvoltate sa trimita trupe de mentinere a pacii in diverse zone de conflict, pentru a supraveghea respectarea acordurilor de incetare a ostilitatilor.

Iata ca Iranul, considerat una dintre „oile negre” a comunitatii internationale din cauza ambitiilor sale nucleare, vine cu o propunere soc: militia iraniana Basij se ofera sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie, pentru a proteja persoanele „defavorizate” de violenta politiei.

„Daca Adunarea Generala a ONU isi da acordul, organizatia Basij este pregatita sa trimita batalioane Ashura si Alzahra in Londra, Liverpool si Birmingham, pentru a actiona ca o forta de mentinere a pacii si ca «amortizor» intre fortele represive ale regimului regal si britanici si sa isi indeplineasca datoria de inhibitor al violentei”, a declarat comandantul acestei militii, Mohammad Reza Naqdi.

Acesta a criticat, de asemenea, Consiliul de Securitate al ONU pentru ca si-a neglijat datoriile si ca a sprijinit „arogantul guvern” britanic.

„Asa-zisul Consiliu de Securitate nu va proteja poporul defavorizat britanic, pentru ca functia sa este sa sprijine doar puterile arogante si sa adopte rezolutii impotriva celor care isi doresc libertatea„, a spus el.