S-a lansat Dacia Sandero

Apropo.ro / 04.03.2008, 14:01
S-a lansat Dacia Sandero
Azi, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, s-a lansat Dacia Sandero.

Noul automobil Dacia, in doua volume, cu cinci usi (hatchback), a fost prezentat azi, la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia Sandero e un automobil hatchback de clasa mica, avand o lungime de 4,02 metri si un spatiu de depozitare de 320 litri in portbagaj. Spre comparatie, Logan berlina are 4,25 metri lungime, iar Logan break (MCV), 4,45 metri.

Printre dotarile noului model Sandero se numara ABS, airbag-uri frontale si laterale, precum si un sistem de asistenta la franarea de urgenta – o premiera pentru marca Dacia. Acest sistem permite reducerea distantei de franzare cu 20%. Dacia Sandero va beneficia de trei ani de garantie, sau 100.000 de kilometri, pe majoritatea pietelor europene pe care va fi comercializata.

Odata cu lansarea modelului Logan Sandero, Dacia va lansa si noul logo al marcii autohtone, care nu va mai avea culoarea albastra, ci va fi rosu.

Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez in Brazilia si Argentina. Noul model este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault si Dacia pe platforma Logan (B0). Celelalte patru versiuni fabricate pe aceasta platforma sunt Logan Sedan, Logan MCV (break), Logan VAN (furgoneta) si Logan Pick-Up (mini camioneta).

Trimite urari de martisor prin Free Sms!