S-a lansat „Listen”, cel mai recent album David Guetta

De: Nicoleta Nicolae / 30.11.2014, 09:00
S-a lansat
“Listen” este cel de-al şaselea album de studio al lui David Guetta şi, începând cu data de 24 noiembrie, este disponibil în întreaga lume. Albumul concetreaza trei ani de muncă intensă din dorinţa lui David de a produce piese care să se ridice la înălţimea aşteptărilor "armatei" sale de fani.

„Acest album este complet diferit faţă de am făcut până acun. Am decis să o iau de la zero, să îmi asum riscuri şi să fac ceva totalmente deosebit” – David Guetta

“Listen” este o lecţie muzicală din partea lui David care a ieşit din zona sa de confort şi a ales să îşi asume anumite riscuri, insistând, spre exemplu, asupra părţilor de chitară şi pian mai mult ca niciodată. Rezultatul s-a dovedit a fi unul spectaculos, albumul numărând hit după hit.

David a mai declarat: “Intodeauna am făcut mai întâi beat-urile şi apoi am scris piesele. De data asta, am petrecut cel mai mult timp asupra procesului de compoziţie şi am preferat să încep fie cu pianul, fie cu un ritm de chitară, fie cu partea vocală. Am început de la piesă, nu de la beat, de aceea acest album se numeşte LISTEN”.

Cele două single-uri alese pentru promovarea albumului, “Lovers on the Sun” şi “Dangerous” au obţinut performante incredibile, clasându-se pe primele locuri în mai multe topuri din lume. Spre exemplu, hitul verii, “Lovers on the Sun” a staţionat pe prima poziţie în Marea Britanie şi Germania timp de săptămâni întregi, iar “Dangerous” domina în prezent clasamentele din Franţa, Germania, Austria, Belgia şi Elveţia.

Albumul se bucură şi de o listă impresionantă de artişti care contribuie la succesul discului. Emeli Sande este vocea piesei “What I Did For Love”,  The Script, John Legend şi Nicki Minaj apar în “Hey Mama”, iar lista este completată de nume precum Sia, Sam Martin, MAGIC! sau Birdy.

David Guetta are aproximativ 58 de milioane de susţinători pe Facebook şi este cel mai urmărit artist de pe Spotify cu peste 5,8 milioane de followers. În plus, popularitatea i-a servit lui David în rolul de ambasador al ONU şi UNICEF, ajutându-l, spre exemplu, să sporească nivelul de informare în cadrul programului “The World Needs More.”

David Guetta a dovedit că este un muzician capabil să se reinventeze prin curajul de a nu urma reţeta succesului deja testată şi de a experimenta noi combinaţii de sound, dar şi prin acela de a promova artişti noi sau de a colabora cu artişti consacraţi care provin din arii muzicale diferite.
 

Tags: