S-a rupt prietenia

Apropo.ro / 16.01.2002, 08:13
S-a rupt prietenia
Gabi Popescu a avut ieri o discutie dura cu presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu, anuntîndu-si oficial intentia de a pleca la Steaua Ziua de ieri a fost extrem de agitata în Cotroceni. Gabi Popescu s-a prezentat la antrenamentul de dimineata al echipei si parea ca totul e în ordine.


Gabi Popescu a avut ieri o discutie dura cu presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu, anuntîndu-si oficial intentia de a pleca la Steaua

Ziua de ieri a fost extrem de agitata în Cotroceni. Gabi Popescu s-a prezentat la antrenamentul de dimineata al echipei si parea ca totul e în ordine. „L-am alergat de i-a sarit lantul la bicicleta”, a spus în gluma antrenorul Cosmin Olaroiu, dar, brusc, atmosfera s-a tensionat.

Dupa sedinta de pregatire, Gabi Popescu a venit la sediul clubului pentru a discuta cu presedintele Gino Iorgulescu despre oferta venita din partea Stelei. Pentru a ramîne în Cotroceni, fotbalistul i-a cerut lui Gino garantii financiare, în primul rînd returnarea sumei de bani cu care Gabi a împrumutat clubul, dupa unele informatii peste 100.000 de dolari. Iorgulescu nu a putut sa dea o data certa cînd îsi va achita datoria, lucru care l-a înfuriat pe jucator.

„Ori îmi dai banii, ori plec la Steaua”, ar fi spus Popescu, declansînd conflictul între cei doi. „Gabi, noi ne-am mai certat o data în trecut si pîna la urma te-ai întors la noi”, ar fi replicat Gino, moment în care fotbalistul a izbucnit, amenintînd ca va parasi Nationalul: „Lasa-ma sa plec. Tu n-ai una de un leu si vorbesti cu mine de parca eu as fi dator la tine”. Reactia lui Popescu a fost amplificata si de faptul ca, desi prezent la discutii, managerul Cosmin Olaroiu a avut o pozitie neutra, neintervenind în nici un fel.

Popescu nu a efectuat cea de-a doua sedinta de pregatire, dar a venit la „Marriott” pentru a se învoi. „FC National nu poate sa vorbeasca în numele meu, atîta timp cît eu sînt proprietatea mea si nu a clubului. E problema dînsilor ce vorbesc, dar normal era sa ma întrebe si pe mine înainte sa faca afirmatii gratuite. Am avut o întrevedere cu Gino si nu sînt încîntat de ce mi-a spus dînsul si de ce perspective am în continuare la FC National. Eu ma bazam pe o relatie de prietenie cu ei, am semnat un contract pe sinceritate, deschis, dar observ ca nu este binevenita o relatie de prietenie cu Gino”, a explicat Popescu, care a estimat la 70% sansele sa paraseasca Nationalul, anuntînd totodata si eventuala destinatie: „Daca o echipa ofera mai mult, e normal sa joci acolo. Steaua este Steaua, o formatie titrata, si as fi încîntat sa evoluez acolo”.

Referitor la acest conflict, managerul Cosmin Olaroiu s-a rezumat sa declare: „E opinia lui si i-o respectam, dar asta nu înseamna ca sîntem de acord cu el. Este si va ramîne jucatorul lui FC National”.

Nu sînt la prima cearta

În decembrie 2001, Gabi Popescu si Gino Iorgulescu au fost protagonistii unui alt conflict deschis. Invocînd neachitarea unor restante financiare, Popescu a depus memoriu la LPF si urma sa devina jucator liber. Pîna la solutionarea cazului, Iorgulescu a profitat de faptul ca jucatorul nu a participat la turneul de sala de la Sibiu, deci nu a efectuat programul echipei, si a apucat sa trimita o adresa la Liga, cerînd suspendarea lui Popescu. Lucru ce s-a si întîmplat, jucatorul fiind în imposibilitatea de a mai pleca gratis la Craiova. În cele din urma, fotbalistul a ajuns în Banie, în schimbul lui Craciunescu, împrumutat pîna în vara trecuta în Cotroceni.
Sursa: www.prosport.ro