S-au epuizat biletele la Johan Strauss Ensemble

De: Manuela Stoicescu / 03.12.2007, 17:31
S-au epuizat biletele la Johan Strauss Ensemble
Biletele pentru concertul de Craciun sustinut de Johann Strauss Ensemble s-au epuizat cu trei saptamani inaintea evenimentului.

Biletele pentru concertul de Craciun sustinut de Johann Strauss Ensemble s-au epuizat cu trei saptamani inaintea evenimentului. Concertul va avea loc vineri 21 decembrie 2007, la Teatrul National Bucuresti, cu incepere de la ora 20:30.

Spectacolul de la Bucuresti face parte dintr-un turneu national organizat de Pro Show Music si Asociatia Culturala Teocta. Artistii austrieci vor fi pe data de 13 decembrie la Iasi, pe 14 la Cluj, 15 Sibiu, 16 Timisoara, 17 Arad, 18 Ramnicu Valcea, 19 Craiova, 20 Otopeni, pe 21 decembrie la Bucuresti si pe 22 decembrie la Brasov.

Sunetul tipic austriac, plus o picatura de umor stau la baza succesului international al acestei orchestre de virtuosi, aplaudata cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele. Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si charismaticul concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze si “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo si multi altii.

Johann Strauss Ensemble a fost fondat in 1985 de catre muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. In afara concertelor care pot fi comparate cu celebrul "Neujahrskonzert" din Viena, ansamblul a devenit popular gratie spiritului în care apare pe scena, un spirit tipic Strauss, cu un dirijor ce este in acelasi timp si solist-interpret.

Pana in prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo si in multe alte orase ale lumii, colaborand cu violonisti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijați de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.