Sa radem cu Matthaus

Apropo.ro / 18.01.2002, 08:43
Sa radem cu Matthaus
Fostul international a cazut victima unei farse puse la cale de un reporter-radio, care, sub numele unui politician german, i-a propus în direct postul de ministru al sportului Farsele pe seama unor celebritati din lumea fotbalului, în direct la radio, nu sînt o noutate. Tipi cu un ascutit simt

Fostul international a cazut victima unei farse puse la cale de un reporter-radio, care, sub numele unui politician german, i-a propus în direct postul de ministru al sportului

Farsele pe seama unor celebritati din lumea fotbalului, în direct la radio, nu sînt o noutate. Tipi cu un ascutit simt al umorului, englezii, cine altii, au facut deschiderea. Musteriu le-a fost Sven Goran Eriksson, abia numit selectioner al reprezentativei Albionului. Spaniolii au preluat scenariul si l-au pus în dificultate pe actualul antrenor al Barcelonei, Carles Rexach, iar deunazi l-au testat si nemtii. De asemenea cu succes.

Ministru al sportului în Germania? Lothar Matthaus ar veni si pe jos de la Viena ca sa preia postul. „Este o mare onoare pentru mine. Mi-ar face o deosebita placere”, a declarat antrenorul lui Rapid Viena în direct la radio „Bavaria”. Doar ca totul a fost o farsa, pusa la cale de Bernhard Ziegler, unul dintre moderatorii amintitului post. Iar Lothar a muscat momeala, oferindu-le ieri germanilor un bun prilej de amuzament.

Cînd fostul international german a întrebat cine este la telefon, Ziegler s-a dat drept Herr Mehringer de la cabinetul primului ministru al Bavariei, Edmund Stoiber: „Probabil stiti ca domnul Stoiber va candida la postul de cancelar al Germaniei. În momentul de fata negociem componenta viitorului sau cabinet. Dînsul m-a însarcinat sa va transmit ca ar fi încîntat sa va ocupati de sporturi”. Foarte bucuros, Matthaus si-a dat pe loc acordul, tinînd neaparat sa precizeze ca „sînt foarte bun prieten cu Herr Stoiber înca din vremea cînd jucam pentru Bayern. Îl consider un mare om de stat si aici nu iau în considerare doar politica pe care o promoveaza, ci si felul în care stie sa lucreze cu oamenii”.

Gata de orice compromis pentru a obtine functia, Lothar a spus da chiar si atunci cînd i s-a solicitat sa-l ia secretar de stat pe Jurgen Klinsmann, dusmanul sau de-o viata: „Pe vremea cînd eram jucatori, am avut într-adevar probleme cu Jurgen. Dar s-a întîmplat demult. Eu sînt un tip mai bagacios, el e mai diplomat. De aceea cred ca ne-am completa foarte bine”.

Cum sa faci rost de bilete

Tot din Anglia provine o alta farsa celebra, preluata ulterior si de ProSport. Înaintea meciului Anglia – Spania, de la Euro ’96, nu se mai gaseau bilete si un redactor de la cotidianul „The Sun” a avut ideea de a suna la federatie. Dîndu-se drept seful de cabinet al Reginei, el a solicitat tichete în numele acesteia.

Cu succes. Asemanator a procedat înaintea partidei România – Ungaria, disputata pe 2 iunie 2001, un redactor al ProSportului. El a dat telefon la FRF prezentîndu-se drept Florin Scurtu, consilier de stat la Departamentul Financiar si de Logistica, si a solicitat mai multe bilete. La celalalt capat al firului, Ionel Piscanu, seful Departamentului de Organizare si Protocol, a devenit dintr-o data extrem de saritor. Acelasi personaj, interpretat însa de un alt reporter al ziarului, a reaparut si pe 15 octombrie, la Adunarea Generala a FRF. De data aceasta ca presedinte al clubului Rapid Teius din Divizia C. Nu numai ca a intrat în sala de sedinte, dar a reusit sa si voteze!
Sursa:www.prosport.ro